22. maj. 2023
Af Annonce for Nicorette®

Tak bedstemor: Derfor vil dine børnebørn sætte pris på dit rygestop

Bedstemor
Annonce for Nicorette
Foto: Shutterstock
De siger det måske ikke direkte, men dine børnebørn vil helt sikkert være rigtig taknemmelige for, at du lægger cigaretterne på hylden – og de vil sætte pris på dit rygestop af disse simple årsager.
https://imgix.billedbladet.dk/2023-04-12/denmark_gn.jpg

Det kan være svært at tale med sine børnebørn om rygning. De forstår ikke ord som ”afhængighed”, ”abstinenser” og ”rygetrang”, og derfor kan det også være svært at forstå, hvorfor bedstemor ikke bare stopper, når nu det er usundt. Og når nu, der er så mange fordele lige rundt om hjørnet – ikke bare for dig, men også for dine børnebørn.

Hvis du ikke har haft succes med at kvitte smøgerne alene for din egen skyld, så kan du måske gennemføre det for børnenes. Her kan du læse, hvorfor de vil sætte pris på dit rygestop.

Mere leg

Børn sætter stor pris på kvalitetstid og legetid med sine bedsteforældre. En tid, der kan være begrænset pga. rygning.

Når du stopper med at ryge, vil både din kondition og dit energiniveau nemlig stige. Og det er altså sjovere at tumle, sjovere at rulle på rulleskøjter og sjovere at sparke til en bold i haven, når bedstemor har konditionen til at give den ekstra gas. Så virker hun nemlig ekstra engageret og investeret i legen.

Måske er det tid til en ferie?

En ting, dine børnebørn helt sikkert også vil sætte pris på, er de ekstra penge, du får mellem hænderne. Hvis du ryger en pakke om dagen, kan du nemlig årligt spare omkring 20.000 kroner, hvis du stopper med at ryge.

Det er altså mange penge. Og penge, der måske kan gå til en ekstra ferie eller lidt flere oplevelser for familien? Du vil i hvert fald næppe høre børnebørnene brokke sig over den ekstra tur i forlystelsespark eller den ekstra julegave.

Flere kram og kys

Som ryger tænker man ikke selv over lugten – men den er der. Ikke-rygere kan lugte det, og det gælder derfor også dine børnebørn.

Og det er altså meget rarere at give bedstemor et kram eller et kys, når hun ikke lugter af røg. Så måske der lurer ekstra mange kram fra dine børnebørn lige rundt om hjørnet. Og hvad er i virkeligheden mere motiverende til et rygestop end endeløse kram fra sine børnebørn?

Der er heller ikke noget som en bedstemor, man kan være rigtigt stolt af. Ved at stoppe med at ryge, sætter du et godt eksempel for dine børnebørn og viser dem, at alt kan lade sig gøre – og at bedstemor altså har en viljestyrke, der siger sparto.

Du kan i hvert fald være helt sikker på, at dine børnebørn vil bakke dig 100 procent op, hvis du beslutter dig for at stoppe med at ryge. Og de vil være dit største heppekor. Ikke mindst bliver de ufatteligt stolte, hvis du lykkes med at gennemføre et rygestop. De vil helt sikkert sætte stor pris på det.

TAG DET NÆSTE SKRIDT MED NICORETTE®

Din viljestyrke kan hjælpe dig med at gøre fantastiske ting, som når du siger nej til din næste cigaret. Nicorette® kan give din viljestyrke lidt ekstra hjælp. Tag det næste skridt på nicorette.dk.

Nicorette® bruges til beh. af tobaksafhængighed gn. lindring af nikotintrang og abstinenssymptomer. Anb. brug max. 6-12 mnd. Må ikke bruges ved overfølsomhed overfor indholdsstofferne. Bør bruges med forsigtighed af personer med sukkersyge, tandprotese (tyggegummi), sensitiv/betændt hud/eksem (plaster). Nikotindoser, som en voksen ryger tolererer, kan give forgiftningssymptomer eller være dødelig hos små børn. Bør ikke bruges af gravide/ammende uden lægens anb. eller til børn u. 15 år. Risikoen bør dog afvejes over for fortsat rygning. Bivirkninger: Nældefeber, hævelse af ansigt, tuge eller svælg, vejrtrækningsbesvær, besvær med at synke, Kvalme, ømhed og irritation i mund/hals eller tunge, ændringer i smagssansen, kulde, varme, snurrende, prikkende fornemmelse i huden, træthed, opkastning, diarré, hovedpine, hoste, hikke. De fleste forekommer i løbet af de første 3-4 uger af behandlingen. Mundsår kan forekomme efter rygeophøret. Svimmelhed, hovedpine, søvnløshed, vrede, angst og rastløshed kan skyldes rygeophøret. Tyggegummiet kan i sjældne tilfælde beskadige tandproteser. Ved for hurtig tygning kan der forekomme irritation i halsen, svimmelhed, utilpashed, hikke, flatulens og mave-gener. Sugetablet-, mundspray- og inhalatorbrugere kan få hoste og irritation i mundhule og hals de første dage, og i løbet af de første 2 dage kan næsespraybrugere opleve næseblod, løbende næse, vand i øjnene og hoste. Hyppighed og sværhedsgrad klinger af ved fortsat brug. For mere information: Tyggegummi, Plaster, Mundspray, Sugetablet, Inhaler, Microtab, Næsespray. DK-NI-2300152.

Læs indlægssedlen for yderligere oplysninger på www.indlaegsseddel.dk og klik på nedenstående links for at læse mere om de enkelte produkter. McNeil Denmark ApS, tlf. 7020 5212, www.nicorette.dk. Medicinske produktspørgsmål kan rettes til vores medicinske informationsafdeling: med-info-dk@its.jnj.com. Januar 2023.