16. apr. 2015
Af Lene Skriver Bak

Se menuen: Det får dronning Margrethe og gæsterne

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/konstantin.jpg
Hanne Juul/BILLED-BLADET
Dronning Margrethe byder sine gæster på fem retter med vine fra Cayx til festmiddagen på Fredensborg Slot.

I tre smukke rum på Fredensborg Slot skal aftenens festmiddag indtages.

Menuen byder både på krabbebisque, farseret kalkunbryst og feuilleté au camembert, inden middagen rundes af med succeskage, oplyser hoffet.

Dronning Margrethe bag bordplanen

Dronning Margrethe sidder selv til højbords, bord A, i Kuppelsalen, der kan kendes på sit markante gulv. Det er majestæten selv, der har valgt, hvem der ellers skal sidde ved bordet, der er dækket med guldbestik og glas med guldkant.

https://imgix.billedbladet.dk/icon-alle-videoer.png

Hovedbordet, som er på podie, er omkranset af en blomsterranke, der udgøres af pinseliljer, der går igen i de smukke, høje blomsteropsatser på de runde borde i resten af Kuppelsalen.

Bordplanen er lavet med dronningens indblanding, og man har ifølge chefredaktør Annemette Krakau forsøgt at placere gæsterne, så de ikke sidder ved siden af de samme personer som ved onsdagens gallataffel.

Ved festen vil Den Kongelige Livgardes Musikkorps spille musik, blandt andet ouverturen til ”Tryllefløjten” og prins Henriks honnørmarch, ligesom man vil spille musik af Tchaikowsky og H.C. Lumbye.

Menuen:

Taskekrabbe timbale
Krabbebisque

Farseret kalkunbryst
Pommes sautées, bagte løg
Hvidvinssauce

Feuilleté au camembert

Succéskage

Vine:

LA CIGARALLE DU PRINCE 2012
CAHORS

CHATEAU DE CAYX
CUVEE DE MAJESTE 2012
EN L’HONNEUR DE LA REINE

LAURENT – PERRIER
CHAMPAGNE

Læs mere om: