10. sep. 2009
Af af Annemette Krakau

Annemette Krakau: Deljigt at se Margrethe kramme Alex

Annemette Krakau
Annemette Krakau
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
BILLED-BLADETs chefredaktør glæder sig over forsoningen i kongehuset.

I sidste uge viste DR1 det dejligste dokumentarprogram om prins Nikolai i anledning af hans 10-års fødselsdag. Programmet fortalte lige ud ad landevejen og uden dramatik og tårer historien om en skøn, naturlig og videbegærlig dreng, der på den ene side er nøjagtig ligesom alle andre 10-årige drenge - men på den anden side også er prins ... og skilsmissebarn.

Hele 900.000 danskere så programmet om prins Nikolai. Jeg var en af dem, og jeg tror ikke, jeg er den eneste, der blev varm om hjertet af at se, hvor velfungerende Nikolai og hans lillebror prins Felix er. Det var tydeligt, at de er begunstiget af et par forældre, der har forstået at tackle den smertelige og offentlige skilsmisse på allerbedste måde og med fuld fokus på børnenes tarv. Det er rigtig flot. Ikke mindst fordi det meget nemmere kunne være gået så galt - med fem millioner danskere som vidner.

Én ting har vi dog manglet i offentligheden, og det er dronning Margrethes åbenlyse accept af sin tidligere svigerdatters nye ægteskab. Men i fredags slog farmor til, og for øjnene af børnebørnene, prins Nikolai og prins Felix - og pressen - krammede og kindkyssede dronningen både grevinde Alexandra og gav hånd til hendes mand, Martin Jørgensen.

I disse dage er det præcis fem år siden bomben om, at prins Joachim og prinsesse Alexandra skulle skilles, kom. Meget er sket siden - bl.a. er de begge blevet gift igen, og en lille ny prins er kommet til verden. Men først nu har dronningen rakt hånden offentligt ud til forsoning. Det var godt. Mest af alt for prins Nikolais og prins Felix' skyld.

Læs mere om: