16. okt. 2013
Af Jan Bergman

Lad os sammen knække cancer

Chefredaktør på BILLED-BLADET, Annemette Krakau
Chefredaktør på BILLED-BLADET, Annemette Krakau
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Sammen kan vi gøre en forskel – vær med til at støtte kampagnen ”Knæk Cancer”.

Skuespillerinden Sofie Gråbøl er et utrolig privat menneske. Vi kender hende bedst fra store TV-roller som Sarah Lund i ”Forbrydelsen” eller Julie i ”Nikolaj og Julie” – eller fra teatret, hvor hun har spillet kæmpe roller på Det kongelige Teater og andre scener. Men ellers værner hun om sit privatliv. Og fuld respekt for det.

Men i sidste uge valgte 45-årige Sofie Gråbøl at blotte sig. Med heltemod og jernvilje valgte hun via en pressemeddelelse at fortælle, at hun har haft brystkræft, er blevet opereret og er blevet behandlet med kemoterapi. Og hun står desuden, korthåret, frem i den ”Knæk cancer”-film, der kører på TV i øjeblikket som optakt til næste uge, hvor hele Danmark (meget gerne) skal være med til at knække cancer.

Sofie Gråbøl er heldigvis rask nu, og hun har det godt. Men dét, at hun står frem med sin støtte til den gode sag og skaber opmærksomhed omkring den frygtelige sygdom og ”Knæk cancer”-kampagnen, er guld værd. Forhåbentlig resulterer indsatsen i endnu flere midler til livreddende forskning og patientstøtte til børn, der har mistet deres forældre, eller forældre, der har mistet et barn.

Her på BILLED-BLADET er vi også klar til at hjælpe. Vi sælger i denne og i næste uge den officielle ”Knæk cancer”- blomst for 20 kr. - sammen med bladet. Salget sker i et samarbejde med Kræftens Bekæmpelse og TV 2, og indtægterne går ubeskåret til indsamlingen. Jeg håber, du har lyst til at være med til at knække cancer, enten via køb af den fine, lille blomst, du kan sætte på tøjet – eller måske via en sms - se hvordan længere nede på siden.

https://imgix.billedbladet.dk/annemette-krakau_signatur.jpg
Foto: AOP

Annemette Krakau, chefredaktør

Knæk cancer
-

Læs mere om: