Lørdag, 27. juli 2013 — af af Trine Larsen

Video: Trine Larsen viser rundt i dronningens Cahors

Trine Larsen og Lars Laursen
Trine Larsen og fotograf Lars Laursen
Foto: Lars Laursen
Den franske middelalderby Cahors er ikke umiddelbart et sted, danskerne vælger først, når ferien skal planlægges.

Siden 1974, hvor regentparret erhvervede det franske vinslot, Chateau de Cayx, kun 16 kilometer fra byen, har regentparret gjort ikke kun deres eget slot, men også området kendt for de fleste danskere. Og de danskere, der har været så heldige at besøge egnen, vil kunne skrive under på, at den er fortryllende og vanedannende.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Fransk, når det er bedst.

Men udsøgt mad på gourmet-restauranter, såvel som land-køkkener, vidunderlige smagfulde og kraftige vine, en betagende og rå natur med kilometervis af snorlige vinstokke på markerne og en særlig ro og frydefuld stemning langs Lot-floden, der snor sig genne hele egnen.

Det er her, regentparret favoritsted, Chateau de Cayx, ligger. Her hvor parret de aller bedst slapper af og lader batterierne op og hvor de bliver behandlet med en ligefrem, venlig og naturlig respekt – på lige fod med alle andre, om end regentparret anderkendes for at trække turister til området og være ” ambassadører” for både Frankrig og Danmark.

Egnen i sig selv giver regentparret ro og gør tilværelsen afslappet, når de befinder sig på Chateau de Cayx, der efter mange års ombygning nu fremstår totalt renoveret. Men det er også stedet, hvor de langt fra hjemlige pligter som regentpar i Danmark, kan slappe af og nyde livets gode. Nogle er dem er, foruden prinsgemalens egen vin fra de omkringliggende marker, de andre bønders velsmagende herligheder, der to gange om ugen sælges på torvet foran Cahors flotte romanske katedral.

Her holder dronningen af at gå på markedet, ligesom andre franske husmødre og det er her hun finder lækkerier til frokost- og aftensbordet under ferien på Cayx. Her er alt fra flettede kurve, provence-stoffer, krydderier, hjemmelavet ost, æg, urter og grøntsager friske fra marken og nyhøstet samme morgen, samt honning, bær i alle varianter, for ikke at glemme hjemmelavede pølser, skinker og herlig foie gras.

BILLED-BLADET har besøgt det farvestrålende marked og prinsgemalens egen butik på vinslottet. Bemærk, at de to videoer bliver vist automatisk efter hinanden.

For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden