Mandag, 2. januar 2023 - af Stine Ramlyng og Anna Johannesen

105-årige Lise Nørgaard: Sådan fulgte hun med til det sidste

Lise Nørgaard
Lise Nørgaard
Foto: Dan Mariegaard
Hun blev kendt for sit vid og sit bid. Lise Nørgaard fulgte med i politik, i samtiden og i sine familie og venners liv helt til det sidste.

– Jeg prøver at følge med, så godt jeg kan, så jeg ikke sander helt til. Men selvfølgelig er det ikke let, når man er halvblind. Sådan sagde Lise Nørgaard, da BILLED-BLADET besøgte hende på Else Marie-hjemmet i Humlebæk kort før jul.

Her sad Lise Nørgaard helt tæt på sin tv-skærm, da vi mødte hende i den hyggelige og julepyntede stue på plejehjemmet, Else Marie-hjemmet i Humlebæk, hvor hun havde boet i godt to år.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Trods sine 105 år var hun - som altid - nysgerrig efter at høre, om der var nyt om regeringsforhandlingerne, som lige den dag endnu ikke var afsluttet på Marienborg.

I interviewet kort før jul fortalte hun også, hvor forundret hun var over Jacob Ellemann og Lars Løkkes kovending i forbindelse med minksagen.

– Jeg begriber det ikke, sagde Lise Nørgaard, der i årevis stemte på Venstre.

Lise Nørgaard
Lise Nørgaard på plejehjemmet Else Marie.
Foto: Anna Johannesen

Fik læst avisen højt af venner

Selv om det kneb med synet, så fandt Lise Nørgaard en vej til at kunne følge med i nyhedsstrømmen.

Blandt andet fik hun hjælp til at læse uddrag fra avisen og udvalgte bøger. Det var blandt andre veninden og præst Kathrine Lilleørs datter, Klara, veninden og kollegaen Lone Kühlmann, der bor tæt på Else Marie-hjemmet, og som lige var blevet færdig med at læse Benjamin Koppels bog om sin jødiske familie højt for Lise.

Derudover nød Lise Nørgaard at tale, diskutere og grine med Vincent Hendricks, der er professor i filosofi og som også var en nær ven af Lise.

Kathrine Lilleør og Vincent Hendricks
Præst Kathrine Lilleør og filosof Vincent Hendricks var blandt nogle af Lise Nørgaards venner. 
Foto: Krestine Havemann

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden