Lørdag, 4. februar 2023 — af Laura Dalgård Hansen

Andrea Elisabeth Rudolph og Esben Dalgaard modtager kæmpe hæder

Andrea Elisabeth Rudolph og Esben Dalgaard
Andrea Elisabeth Rudolph og Esben Dalgaard
Foto: Lars H. Laursen og Jesper Sunesen
Andrea Elisabeth Rudolph og Esben Dalgaard har åbent og ærligt fortalt om deres kræftsygdomme, og lørdag blev de hædret af Kræftens Bekæmpelse.

Kræft rammer mange danskere hvert år, og blandt andre har iværksætter Andrea Elisabeth Rudolph og skuespiller Esben Dalgaard kæmpet mod sygdommen. 

De seneste år har de begge meget åbent og ærligt brugt blandt andet deres sociale medier til at fortælle om det sygdomsforløb, de selv har været igennem. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det er også årsagen til, at de lørdag modtag Kræftens Bekæmpelses Hæderspris, som hvert år gives til en person, gruppe, institution eller organisation, som har gjort en helt særlig indsats for kræftsagen.

- Det er meget overraskende og overvældende. Det er kommet bag på mig, at min historie kan være så kraftigt et spejl for andre, og det glæder jeg mig over hver eneste dag. Jeg har oplevet en positiv spiral, hvor jeg får så meget kærlighed tilbage. Det ønsker jeg også for andre, der bliver syge, udtaler Esben Dalgaard i en pressemeddelelse.

Han blev diagnosticeret med modermærkekræft i 2012 og blev behandlet.

Han mærkede ikke noget til sygdommen i årevis, før kræften vendte tilbage i foråret 2021. Han har siden da været meget åben om sin sygdom og den immunterapi, han har været igennem.

Lørdag modtog Andrea Elisabeth Rudolph og Esben Dalgaard Kræftens Bekæmpelses Hæderspris. 
Lørdag modtog Andrea Elisabeth Rudolph og Esben Dalgaard Kræftens Bekæmpelses Hæderspris. 
Foto: Jonas Olufson

Også Andrea Elisabeth Rudolph, der blev erklæret fri for brystkræft i 2021, var meget overvældet af at modtage hæderen.

- Det er så rørende og fantastisk. Det føles på en måde lidt underligt at få sådan en pris, men det er dejligt, at det vi har sagt og fortalt har kunne bruges af andre, men jeg har også fået rigtig meget tilbage. Det vil jeg gerne sige tusind tak for, siger Andrea Elisabeth Rudolph og tilføjer:

- I starten handlede åbenheden på Instagram om at aftabuisere, fordi jeg fandt ud af, hvor stort et tabu, det er at have kræft. Man føler skyld og skam over at være til besvær, og man kommer ikke med glæde, men med ulykke og smerte til ens nærmeste. Jeg syntes, det var langt ude, at jeg hørte om folk, der skjulte for deres arbejdsplads, at de havde fået kræft. Det skal ikke være et tabu, for man kan ikke gøre for, at man får kræft.

Det er 12. gang, Kræftens Bekæmpelse uddeler sin hæderspris på 50.000 kr. Med hædersprisen ønsker Kræftens Bekæmpelse at fremhæve den særlige indsats og det enestående eksempel, som kan inspirere andre til at give kræftpatienter optimal behandling, pleje og omsorg.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden