14. dec. 2022
Af Julie Nolsöe

Kræftramte Esben Dalgaard har fået sin sidste behandling for nu: Dette er jeg mest nervøs for

Esben Dalgaard
Esben Dalgaard
Foto: Lars H. Laursen
Skuespilleren, som i disse dage er aktuel i TV 2's julekalender "Tinka og Sjælens spejl", har fået sin foreløbigt sidste behandling for sin kræftsygdom

Skuespiller Esben Dalgaard, der blandt andet er kendt for sin rolle i julekalenderen "Tinka og Kongespillet" og Netflix-hitserien "Kastanjemanden", skal efter cirka halvandet års behandling med immunterapi holde pause i sin behandling.

Den 46-årige skuespiller har modtaget behandlingen siden han i efteråret 2021 fik den nedslående besked, at den modermærkekræft, han blev ramt af i 2012, var vendt tilbage.

Denne gang havde kræften spredt sig via blodet til de vitale organer, men selvom sygdommen ikke kan helbredes og Esben Dalgaard er erklæret kronisk syg, har skuespilleren oplevet gode resultater med immunterapi, der holder sygdommen i ro.

Holder pause nu

Efter at have modtaget behandlingen siden sin diagnose, er det blevet vurderet af lægerne, at skuespilleren skal holde pause med immunterapien.

Det skyldes, at hans krop kun i en begrænset periode kan modtage konstant behandling, og tiden er nu kommet til, at han ikke længere skal have immunterapi gennem et drop i armen hver måned.

For Esben Dalgaard er det ikke uden blandede følelser, at han nu står midt i en pause på ubestemt tid:

- Jeg har fået min sidste behandling for nu, men det er dog sådan, at jeg her i december står over for endnu en scanning, og det er den der kommer til at afgøre, om pausen bliver iværksat nu eller ikke, fortæller Esben Dalgaard til BILLED-BLADET og fortsætter:

Hvis resultatet af den scanning er acceptabelt, så er der pause. Er det ikke, så er der måske behandling igen.

Det er angstprovokerende

Under hans behandlingsstop vil Esben Dalgaards læger løbende foretage scanninger, og på den baggrund beslutte, hvad hans behandling skal bestå af.

Og netop de løbende undersøgelser bekymrer skuespilleren:

- Jeg er nervøs for de fremtidige scanninger, altså ikke den nært forestående, for den følger jo forhåbentligt bare normalen, men for dem der ligger 3 og 6 måneder frem osv. For de vil jo afspejle perioden uden behandling, og det er selvfølgelig angstprovokerende, lyder det fra Esben Dalgaard.

Læs mere om: