10. dec. 2022
Af Ulrik Ulriksen

Anette Støvelbæk til Badehotellet-veninde: Jeg har så kæmpe respekt for dig som menneske!

Anette Støvelbæk
Anette Støvelbæk
Foto: Mikael Rieck
På en hyggelig eftermiddag blev Merete Mærkedahl hyldet i forbindelse med julekomsammen hos Skuespillerforeningen. Anette Støvelbæk holdt en helt fantastisk tale til sin kollega og veninde.

Merete Mærkedal var en af mange profiler, der blev hyldet med et legat, da der for nylig midt i København var julestue med Skuespillerforeningen som vært.

Anette Støvelbæk, der overrakte legatet fra Pat Mørups Mindefond, holdt en fantastisk tale for sin kollega og veninde fra Badehotellet.

Det blev på alle måder en meget følelsesladet legatoverrækkelse, og især Støvelbæks tale rørte Merete allerinderst i hjertet.

Anette Støvelbæk fremhævede blandt andet Mærkedahls indsats i “Vild med dans”.

Støvelbæk er stolt af Mærkedahl

– Jeg var simpelthen så stolt af dig, kom det i talen fra Anette til Merete Mærkedahl, som smilede bredt, og smilet blev til en tåre eller tre lidt efter.

– Merete de sidste par år har været vilde. Du fik mere end gang i butikken, du fik dit andet barn, du mistede din elskede mor, du kom med i “Vild med dans” og vandt, og så kom du med i Cirkusrevyen, sagde Støvelbæk blandt andet og havde meget mere på hjerte.

– Jeg har så kæmpe respekt for dig som menneske, som skuespiller, og jeg kan i den grad godt forstå, at du er ombejlet, lød det fra Anette, før hun overrakte legatet og gav sin kollega og veninde et kærligt kram.

Er så taknemmelig

– Tusind tak, sagde Merete Mærkedahl og kiggede ydmygt ud over flokken af store stjerner, der sad foran hende.

Lige med det første ville Merete Mærkedahl ikke fotograferes, for hun var simpelthen for rørt af hele situationen.

Anette Støvelbæk og Merete Mærkedahl
Anette Støvelbæk og Merete Mærkedahl
Foto: Mikael Rieck

Det varede dog ikke længe, før seje Mærkedahl sammen med Anette Støvelbæk stillede op til et skønt julebillede til Skuespillerforeingens fest.

Læs mere om: