Fredag, 1. oktober 2021 - af Ulrik Ulriksen

Anne Linnet fejrer sin fantastiske søn Marcus

Anne Linnet og Marcus Linnet med sin kone Lilou

Anne Linnet og Marcus Linnet med sin kone Lilou

Foto: Hanne Juul
Marcus Linnet er netop blevet fejret af sin mor Anne Linnet, fordi han er en af landets mest talentfulde håndværkere. Også dronning Margrethe var med til at fejre Marcus.

For 44-årige Marcus Linnet fra Amager var det en helt fantastisk oplevelse at være med til Haandværkerforeningens medaljeoverrækkelse på Københavns Rådhus.

Sidste år gjorde han sin uddannelse som bygningssnedker færdig på NEXT Uddannelse København, og det var med et særdeles godt resultat.

Skuemesteren, som censoren på erhvervsuddannelserne kaldes, var så imponeret, at det udløste en sølvmedalje til den nyuddannede bygningssnedker.

Det er den højeste karakter ved afgangseksamen til svendeprøven og svarer til en karakter på mellem 11,6 og 12 på 12-skalaen.

Anne Linnet stolt af Marcus

Tirsdag den 28. september blev Marcus Linnet derfor fejret på Københavns Rådhus, og hans stolte mor Anne Linnet var sammen med Marcus’ bedre halvdel Lilou med på rådhuset for at hylde ham.

Anne Linnet og Marcus Linnet med sin kone Lilou

Anne Linnet og Marcus Linnet med sin kone Lilou

Foto: Hanne Juul

Også dronning Margrethe var til stede ved medaljeoverrækkelsen på Københavns Rådhus.

Dronning Margrethe

Dronning Margrethe

Foto: Hanne Juul

For Marcus er det en god fornemmelse at blive hyldet for at være god til sit håndværk som snedker efter mange år som musiker.

Startede helt forfra

- Jeg startede helt forfra i min karriere, da jeg som 40-årig begyndte at uddanne mig som bygningssnedker. I dag ville jeg ønske, at jeg havde gjort det for 20 år siden. Jeg har altid haft hænderne skruet godt på, og som barn elskede jeg at bygge i træ, siger Marcus Linnet til BILLED-BLADET og sætter også fokus på selve det at få sølvmedaljen, som han og hele hans familie er så stolte af.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kæmpe anerkendelse

- Det er en kæmpestor anerkendelse, så det er ret stort. Anerkendelsen betyder vildt meget,siger Marcus, der har levet af at være musiker og udøvende kunstner, producer og sangskriver i over 20 år.

- Jeg valgte så for fire-fem år siden at forfølge denne her drengedrøm om at kunne et håndværk, og jeg meldte mig under fanerne på NEXT erhvervsskolerne og har gået igennem det og stået i lære i fire år. En rigtig fin uddannelse synes jeg. Nu har jeg valgt,  at musikken er min hobby. Nu kan jeg koncentrere mig om at gøre min snedkervirksomhed til min levevej, og musikken er så en ekstra ting. Det har jeg det rigtig godt med, lyder det fra Marcus, der er på vej i en god retning.

- Da jeg var færdig, prøvede jeg at starte selvstændigt som snedker. Nu har jeg lavet det her firma, og indtil videre går det rigtig godt. Jeg har fået nogle fine opgaver og har løst dem. Der er meget godt gang i den for tiden, siger Marcus, som også har tid til at tage på turné med sin mor Anne Linnet, der var så utroligt stolt af sin søn til medaljefesten på rådhuset.

Anne Linnet og Marcus Linnet

Anne Linnet og Marcus Linnet

Foto: Hanne Juul

På turné med sin mor

- Vi må se om jeg får tid til at lave lidt musik ind imellem. Jeg har lige været på turné med min mor her i sommeren, og der tog jeg mig nogle fridage og tog ud og spillede med hende. Og det har været rigtigt fedt sådan at komme tilbage og være sammen med bandet. Det er jeg vokset op med. Det er måden, vi er sammen på i vores familie, så det vil jeg altid have plads til og finde tiden til. Men det er klart, at nogle gange skal man vælge mellem at bruge noget krudt på at få ens egen butik op at køre eller være med til at holde noget andet i gang, så der bliver nogle valg, der skal tages dér. Det må være fra projekt til projekt. kommer det fra Linnet-familiens snedkermester.

 

.

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden