13. mar. 2021
Af Laura Dalgård Hansen

Bodil Jørgensen og Hilda Heick slår pjalterne sammen

Bodil Jørgensen og Hilda Heick
Bodil Jørgensen og Hilda Heick
Foto: Lars Horn og Hanne Juul
Bodil Jørgensen, Hilda Heick og en række andre kendte danskere slår sig sammen i en ganske særlig anledning.

Meget er fortsat ganske anderledes, end det plejer at være på grund af corona. Det har de også måttet sande hos Folkekirkens Nødhjælp.

Anden søndag i marts er der tradition for, at de stemmer dørklokker for at samle ind til det gode formål. Men sådan bliver det ikke i år.

Samler ind til et godt formål

I stedet har en række kendte danskere slået pjalterne sammen i den gode sags tjeneste.

Anette Heick, Hilda Heick, Jesper Vollmer, Bodil Jørgensen, Laura Bro, Nicolas Bro, Søren Hedegaard, Preben Kristensen, Claus Pilgaard og Jakob Fauerby har oprettet en fælles, digital indsamling til fordel for verdens fattigste under overskriften ”Alle har ret til et værdigt liv”.

- Så er det op af stolen igen. Luk døren op, og luk verdenen ind. Støt Folkekirkens Nødhjælp, når de samler ind til verdens fattigste. Det er jo også en måde at åbne det hele på igen, udtaler Bodil Jørgensen.

Hun er sammen med de øvrige kendte danskere, der står bag indsamlingen, ambassadør for netop Folkekirkens Nødhjælp. De har førhen lånt deres tid og ansigter til organisationen for at sætte fokus på arbejdet i verdens fattigste lande. Og nu gør de det altså igen – denne gang digitalt.

- Jeg støtter Folkekirkens Nødhjælp, fordi jeg selv har set, hvilken forskel deres arbejde gør i Nepal, fortæller Hilda Heick, som sammen med sin mand, Keld, var i Nepal i 2017.

Deres digitale indsamling, som man kan se mere til her, har i skrivende stund rundet 1900 kroner.

https://imgix.billedbladet.dk/4-3q9a6656_1.jpg
Keld og Hilda Heick i Nepal i 2017
Foto: Folkekirkens Nødhjælp

Læs mere om: