Torsdag, 10. december 2020 - af Trine Larsen

Brødrene Olsen sang for dronningen

Dronning Margrethe hilser på Brødrene Olsen
Foto: TV2/Ebbe Rosendahl
Dronning Margrethe er tilsyneladende også vild med brødrene Olsen, for til majestætens 70 års fødselsdag for 10 år siden sang, de " Smuk som et Stjerneskud" til dronningen.

Dronning Margrethe har sikkert også glædet sig over, at Danmark kom på verdenskortet, da Brødrene Olsen i 2000 vandt det Internationale Melodi Grand Prix i Stockholm og tog alle med storm.

Den store eufori omkring Brødrene Olsen gik heller ikke forbi dronningen, der slet ikke kunne undgå at høre landeplangen "Smuk som et Stjerneskud, der i udlandet blev kendt som "Fly on the wings of Love".

Brødrene Olsen fik en revival, og deres hit blev så stort, at brødrene også efterfølgende måtte synge det for dronning Margrthe.

Det skete til dronningens 70-års fødselsdag for 10 år siden. Der sang brødrene Olsen “Smuk som et stjerneskud” til majestæten, der sad smilende og vuggende i Riddersalen, mens gæsterne og ikke mindst kronprinsen og prins Joachim ivrigt klappede med.

 

- Det var en kæmpe stor oplevelse for os og en stor cadeau at få lov at optræde til dronningens fødselsdag. Og jeg synes især, det var dejligt at se, hvor glad dronningen så ud, siger Jørgen Olsen om det skønne minde og fortæller, at dronningen var så begejstret, at majestæten efterfølgende kom ud og takkede brødrene for sangen.

- Det var så sødt, for hun nejede for os. Det glemmer vi aldrig, siger Jørgen Olsen om brødrenes kongelige minde.

 

Du kan læse mere om brødrene Olsens mere end 50 år lange karriere i BILLED-BLADET nr 50, der er på gaden torsdag den 10. december. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden