Onsdag, 1. februar 2023 — af Julie Nolsöe

For 10 år siden var der fuld knald på, men i dag er Peter Ingemann et langt bedre sted i livet

Peter Ingemann
Peter Ingemann
Foto: Claus Fisker
Den 1. februar træder Peter Ingemann ind i et nyt årti, når han fylder 50 år, og meget er sket i hans liv siden han sidst fyldte rundt

Tv-vært og journalist Peter Ingemann fylder 50 år den 1. februar, og i anledning af den runde dag reflekterer han over det at blive ældre, og over de år, der nu ligger bag ham.

- Jeg har ikke noget imod at blive 50. Jeg synes, at jeg både fysisk, mentalt og karrieremæssigt har det rigtig godt, lyder den umiddelbare og positive melding fra den runde fødselar overfor BILLED-BLADET.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Til spørgsmålet om, hvad der er den mest væsentlige forskel på hans liv i dag sammenlignet med for 10 år siden, lyder svaret:

- Da jeg var ti år yngre, var der lidt mere knald på. Da jeg var 40 havde jeg været tv-vært i ti år, og i år er det også ti år siden, at jeg startede hos TV 2, fortæller Peter Ingemann, som gennem tyve år har været vært på populære tv-programmer såsom "Hammerslag", 3 x beliggenhed" og "Størst".

For tiden er han aktuel med endnu et program, nemlig "Ulla og Ingemann ordner Europa", hvor han sammen med Ulla Terkelsen rejser Europa tyndt.

Og netop muligheden for at lave nogle anderledes projekter og prøve nogle ting af, er den garvede tv-vært meget glad for.

- Jeg har virkelig fået lov til at udforske de ideer, jeg gerne vil, og det er jeg dybt taknemmelig for. Men helt overordnet er det seerne, der bestemmer hvad vi skal lave, for hvis ingen vil se det, bliver det ikke til noget.

Mindre tvivl på sig selv

Udover muligheden for at skabe glimrende tv-programmer til danskerne, har de seneste ti år også budt på en personlig forandring i Peter Ingemanns liv. 

- Sundhedsmæssigt og modenhedsmæssigt er alt godt i dag. I forhold til tidligere har jeg fået en sundere holdning til det med at tvivle på eget værd. Jeg behøver ikke længere løbe solen sort for at bevise mit eget værd, fortæller tv-værten, som også tidligere har fået en læges ord på, at han skulle sætte farten ned.

- Jeg var også nede og vende engang, og jeg havde en god læge, som sagde: "Du kan godt blive ved i det tempo, men så tilter du". Lægen spurgte simpelthen, hvad der er vigtigst for mig, og siden dengang har jeg fået en mere realistisk indstilling til tingene, fortæller Peter Ingenmann, som trods den sundere balance mellem arbejds- og privatliv bestemt ikke mener, at han blev mindre dygtig til sit job af den grund: 

- Det sjove er, at jeg er en bedre tv-mand siden da, og jeg er mere kreativ nu. Det er svært at være kreativ under pres, så det er dumt at løbe derud af alt for hurtigt. Så i dag er jeg glad for de lærepenge fra dengang, hvor jeg var ved at vælte. Det ville jo være ærgerligt, hvis jeg helt mistede lysten til at arbejde med de ting, jeg ellers er så glad for, lyder det fra fødselaren.

Lige her kan du læse, hvordan Peter Ingemanns runde dag skal markeres: 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden