Søndag, 29. april 2018 - af Casper Nielsen

Baronparret bød velkommen på Gavnø slot

Otto Reedtz-Thott, Helle Reedtz-Thott - med børnene Ludvig, Holger og Eloise
Otto Reedtz-Thott, Helle Reedtz-Thott - med børnene Ludvig, Holger og Eloise
Foto: Lars H. Laursen/BILLED-BLADET
Baron Otto Reedtz-Thott og baronesse Helle Reedtz-Thott havde alle børnene - og solen - med sig, da de tog imod gæster ved årets 60-års Tulipanfestivals jubilæum på Gavnø Slot. Dagen blev fejret med en særlig jubilæumskage, kreeret af Andrea Søllested - årets vinder af Den store bagedyst.

Baronnesse Helle Reedtz Thott var som altid spændt, da hun og baron Otto Reedtz-Thott inspicerede deres blomstrende slotspark på Gavnø.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Stuer på slottet åbne for publikum

- Alt står altid snorlige på åbningen, men farvesammensætningen af alle tulipanerne er altid spændende. Det har jeg trygt overladt til slotsgartnerne, sagde baronessen til BILLED-BLADET, da hun sammen med børnene Ludvig, 13, Holger, 11, og Eloise, 9, beså de smukt blomstrende bede i slotsparken.

Årets store nyhed er ny-restaureringen af fem af de gamle historiske stuer fra 1700 tallet på Gavnø slots anden sal, som besøgende nu kan inspicere. Deriblandt Dronningens stue og Lensbaronesse Elisabeth Thotts stue.

Tulipanfestivalen på Gavnø Slot kan i år fejre sit 60 års jubilæum, og i det dejlige solskinsvejr var der mange, der havde fundet vej til parken, hvor der i dagens anledning også blev kreeret en hel speciel jubilæumskage.

Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

Marcipan-tulipaner

Den stod Andrea Søllested, vinder af Den store bagedyst for.

- Jeg blev så glad, da Helle Reedtz-Thott ringede og spurgte. Jeg elsker Gavnø, og kom her også meget, da mine børn var mindre, fordi de elskede at lege på slottets naturlegeplads.  Jeg bor i Næstved, og synes ligesom så mange lokale, at Gavnø er vores slot, så selvfølgelig vil jeg gerne lave en kage, sagde Andrea Søllested, der naturligvis havde dekoreret kagerne med marcipan-tulipaner med grønne blade, lavet af hvid chokolade indfarvet af grøn kakaosmør.

 

 

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden