17. maj. 2022
Af Stine Schou

Caroline Fleming tømmer Valdemars Slot: Det gør ondt, siger Louise Albinus

Caroline Fleming.
Caroline Fleming.
Foto: Peter Grosen
Louise Albinus er nu eneejer af Valdemars Slot, men striden er ikke slut. Caroline Fleming vil ikke sælge inventaret til sin søster.

Det er et næsten rippet Valdemars Slot, som Louise Albinus overtog den 15. maj.

For Caroline Fleming har haft flyttebiler forbi slottet og stort set tømt det for inventar. Inventaret har Caroline Flemings ældste søn Alexander arvet efter sin morfar, og den arv har Caroline Fleming altså nu hentet. Det skriver Fyns Amts Avis, der observerede, at Caroline Fleming personligt mødte op på Valdemars Slot i sidste uge, hvor flyttemænd var i færd med at bære effekter ud af slottet.

https://imgix.billedbladet.dk/bb-84853.jpg
Louise Albinus (t.h.) fejrede sin søster, Caroline Fleming, da hun fyldte 40 i 2016. Til venstre deres stedsøster, Stephanie.

Ifølge Louise Albinus har Caroline Fleming og sønnen valgt, hvad de selv vil have, og resten af inventaret bliver så sat på auktion. Det vil sige, der findes 12 genstande, som staten har forkøbsret til, hvis slottet ryger af familiens hænder. De 12 genstande skal blive på slottet. Det samme gælder for alt, der er muret eller naglet fast. Men bortset herfra, så er alt andet indbo Alexander Flemings arv.

Caroline Fleming og sønnen har gennemgået inventaret og udvalgt de effekter, de vil have. Resten af arven bliver så sat på auktion, fortæller Louise Albinus til Fyns Amts Avis.

Valdemars Slot blev opført af Christian IV og er et stykke dansk kulturhistorie. Louise Albinus er også ked af, at det nu bliver spredt for alle vinde.

- Jeg har ondt i maven. Jeg synes, det er så trist, men jeg erkender selvfølgelig, at det er min nevøs ting, siger hun og oplyser, at hun har forsøgt at holde nogle af sagerne på slottet.

Hun fortæller, at hun ikke har råd til det hele, men havde lavet et udvalg af genstande, som hun gerne ville købe. Men det fik hun pænt nej til, forklarer hun i Fyns Amts Avis.

Hun vil nu derfor afvente auktionen og se, hvad hun har råd til at købe.

Striden mellem de to søstre opstod, da de arvede slottet efter deres far, Niels Krabbe Iuel-Brockdorff. En strid der endte med, at Louise Albinus i april måned købte Caroline Fleming ud.

BILLED-BLADET har forsøgt at få en kommentar fra både Louise Albinus og Caroline Fleming. De er dog ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

Læs mere om: