Onsdag, 22. februar 2023 — af Marianne Singer

Grev Ingolf og grevinde Sussie sælger kongelige kostbarheder: Den her genstand overrasker mest

Grevinde Sussie og grev Ingolf af Rosenborg. 
Grevinde Sussie og grev Ingolf.
Foto: Hanne Juul
Grev Ingolf og grevinde Sussie har sat 39 kostbare genstande på auktion hos Bruun Rasmussen, hvoraf mange har stået på Amalienborg. Særligt en genstand overrasker.

I forbindelse med deres flytning i et mindre og moderne hus har grev Ingolf og grevinde Sussie af Rosenborg sat en lang række kongelige genstande på auktion hos Bruun Rasmussen.

Den unikke kunst og det historiske indbo kommer på auktion den 6. marts hos Bruun Rasmussen i auktionshuset i Bredgade samt på en online auktion senere samme dag.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Farmors billardbord 

Blandt de mere overraskende genstande er et billardbord, der har tilhørt dronning Alexandrine, dronning Margrethe og grev Ingolfs farmor.

Grevinde Sussie og grev Ingolf af Rosenborg. 
Foto: Bruun Rasmussen Kunstauktioner

Med bordet følger en kø med monogram, der var en fødselsdagsgave til hendes 60-års fødselsdag. Billardbordet af kvartstørrelse med kanter af mahogni er vurderet til 8.000-10.000 kroner.

Flere generationer af kongelige

Genstandene, der kommer på auktion, stammer blandt andet fra grev Ingolfs tipoldeforældre, kong Christian IX og dronning Louise, oldeforældrene, kong Frederik VIII og dronning Lovisa, og bedsteforældrene, kong Christian X og dronning Alexandrine.

Herefter er de nedarvet til grevens forældre, arveprins Knud og arveprinsesse Caroline-Mathilde af Danmark, og senest til greven selv.

Flere af genstandene har tidligere stået i Det Gule Palæ, Frederik VIII’s Palæ og Christian VIII’s Palæ på Amalienborg, Sorgenfri Slot og sommerresidensen Klitgaarden ved Skagen. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden