Onsdag, 22. februar 2023 — af Marianne Singer

Stor nyhed fra grev Ingolf og grevinde Sussie: Nu åbner de for deres private skatkammer

Grevinde Sussie og grev Ingolf af Rosenborg. 
Grevinde Sussie og grev Ingolf af Rosenborg.
Foto: Martin Høien
I forbindelse med deres flytning til et nyt og moderne hus har grev Ingolf og grevinde Sussie sorteret i deres private gemmer og sat 39 kostbare genstande på auktion hos Bruun Rasmussen, hvoraf mange er arvestykker fra dronningens bedsteforældre, kong Christian X og dronning Alexandrine.

I begyndelsen af december flyttede grev Ingolf og grevinde Sussie af Rosenborg fra Egeland gods og ind i deres nye moderne hus, kaldet “Det hvide Palæ”.

Grevinde Sussie og grev Ingolf af Rosenborg. 
Greveparrets nye flotte hus.
Foto: Privat

Ikke plads

Flytningen betød ikke bare nye, dejlige rammer for parret, men også at de måtte skille sig af med en lang række historiske genstande, de havde stående på godset, hvor grev Ingolf har boet i over 50 år. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Alle effekter har vi glædet os over i mange år, men – desværre – er der ikke plads til det hele i vores nye hjem, forklarer greveparret til BILLED-BLADET.

Kommer på auktion

Heldigvis kan andre nu få glæde af den fascinerende kunst og det unikke indbo, når genstandene den 6. marts kommer på auktion hos Bruun Rasmussen i auktionshuset i Bredgade samt på en online auktion senere samme dag.

Grevinde Sussie og grev Ingolf af Rosenborg. 
På auktionen kan man blandt andet byde på skinnende dækketallerkener af sølv og medkronet monogram, som var en del af brudeudstyret til den senere kong Christian X og dronning Alexandrine ved deres bryllup i 1898 i Cannes og placeret i deres residens i København, Christian VIII's Palæ på Amalienborg. Vurdering 30.000–40.000 kroner.
Foto: Bruun Rasmussen Kunstauktioner

Dermed er det muligt at få et stykke danmarkshistorie med hjem, som har været ejet af danske konger og dronninger gennem helt op til fem generationer.

Blandt genstandene udbydes også en brevpresser med hestesko og monogrammer af sølv og guld, der var en bryllupsgave til kong Christian X og dronning Alexandrine. Den er graveret med parrets bryllupsdato 26. april 1898 og vurderet til 3.000 kroner.
Foto: Bruun Rasmussen Kunstauktioner

Fornem arv

Genstandene stammer blandt andet fra grev Ingolfs tipoldeforældre, kong Christian IX og dronning Louise, oldeforældrene, kong Frederik VIII og dronning Lovisa, og bedsteforældrene, kong Christian X og dronning Alexandrine.

Herefter er de nedarvet til grevens forældre, arveprins Knud og arveprinsesse Caroline-Mathilde af Danmark, og senest til greven selv.

Grevinde Sussie og grev Ingolf af Rosenborg. 
Man kan også byde på et detaljerigt oliemaleri af Anton Melbye med titlen “Det franske Skruelinieskib Napoleon paa Rheden af Beikos i Bospherus” fra 1856, der blandt andet har hængt hos kong Christian X og dronning Alexandrine i Christian VIII's Palæ på Amalienborg. Vurdering 100.000–150.000 kroner
Foto: Bruun Rasmussen Kunstauktioner

Flere af genstandene har tidligere stået i Det Gule Palæ, Frederik VIII’s Palæ og Christian VIII’s Palæ på Amalienborg, Sorgenfri Slot og sommerresidensen Klitgaarden ved Skagen. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden