7. nov. 2017
Af Trine Larsen

Grevinde Alexandra er blevet professor

Grevinde Alexandra og prins Felix.
Grevinde Alexandra og prins Felix.
Foto: Krestine Havemann
Grevinde Alexandra har fået job som gæsteprofessor ved et amerikanske universitet, men hun bliver, trods jobbet, fortsat i Danmark, og vil rejse frem og tilbage. Grevinden har også skrevet en bog om etik og ledelse - og så er hun blevet dus med journalisterne.

Grevinde Alexandra har fået nyt job som gæsteprofessor ved et amerikanske universitet.

Det afslørede hun mandag i "Aftenshowet" på DR hos Mark Stockholm, som lagde ud med at spørge grevinden, om de var Des eller dus.

- Dus er helt fint, sagde grevinde Alexandra med et smil og åbnede dermed op for nye toner og den moderne ledelsesstil, som hun med sit professorat i USA, underviser i.

Men grevinden lagde samtidig også yderligere afstand til livet som medlem af kongehuset, som snart er det eneste sted i Danmark, at man stadig benytter den gamle, men respektfulde tiltaleform.

Grevinde Alexandra fortalte om sit nyt arbejde

Grevinde Alexandra var inviteret i "Aftenshowet" for at løfte sløret for sit nye arbejde, som hun fortalte, foreløbig skal vare et år og som hun blev opfordret til, efter at have skrevet bog med professor Timoty L. Fort, der er tilknyttet universitetet i Indiana.

I udsendelsen fortalte grevinde Alexandra, at hun bruger sine erfaringer dels fra sin tid i erhvervslivet i Hong Kong, før hun kom til Danmark, og som medlem af kongefamilien og senest, via sine næsten 10 år i bestyrelsen for den schweiziske medicinalvirksomhed Ferring.

Grevinde Alexandra blev 31. maj 1995 forlovet med prins Joachim, parret blev giift i 19. november 1995 og ægteskabet varede i godt ni år, idet parret blev blev separeret 22. september 2004 og skilt 8. april 2005.

I ægteskabet blev Alexandra mor til prins Nikolai og prins Felix.

Netop den store omvæltning at flytte til et nyt land, lære et helt nyt sprog og opgive sin "fortid" og blive en offentlig person, var noget de unge studerende på Kelly School of Business spurgte ivrigt til, da grevinden var der for et par uger siden, hvor hun holdt forelæsning, var til rundbordssamtaler og holdt foredrag, sagde hun i tv.

Danmark er hjem

Men det er forretningsetik og ledelse, grevinde Alexandra skal beskæftige sig med, og hun synes selv, det er "utroligt berigende og et stor privillegium" at tale med de unge mennesker, som står foran deres karrierevalg.

- Er det et skridt på vej tlbage i forretningslivet? spurgte værten Mark Stockholm

- Jeg skal ikke lægge skjul på, at det interesserer mig meget og jeg har altid lagt vægt på, at jeg synes, det er en spændende verden, sagde grevinde og indrømmede, at hun havde savnet det drive og den nerve og energi, der er i erhvervslivet.

- Det er altid spændende at få større netværk, også i udlandet og møde nye mennekser - og det beriger mig at have flere forskellige projekter. Men Danmark er mit hjem og her jeg har min familie, så uanset er det også min base, forklarede Alexandra og skød dermed alle spekulationer om, at hun skulle være på vej til at flytte til udlandet, i sænk.

Spekulationerne er især kommet efter, at grevinden tidligere på året meddelte, at hun når prins Felix fylder 18 år i 2020 ikke længere ønsker at modtage den årlige, ellers livslange apanage, hun fik bevilliget af Folketinget, ved sin skilsmisse fra prins Joachim.

Læs mere om: