18. jan. 2019
Af Trine Larsen

Grevinde Alexandra vinterbader i Skagen

Grevinde Alexandra
Grevinde Alexandra
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Grevinde Alexandra er med som deltager, når Skagen Vinterbaderfestival sættes i gang fredag den 25. januar med rekord mange deltagere. Grevindens debut som vinterbader var netop i Skagen.

Når grevinde Alexandra på fredag kaster sig ud i de iskolde bølger i Skagen, på toppen af Danmark, så er det, fordi det var her, grevindens eventyr som vinterbader begyndte.

Det skete i forbindelse med research til hendes seneste bog, "Mit lykkelige Land", hvor Alexandra ville finde svaret på, hvorfor danskerne gang på gang topper listen som verdens lykkeligste folk.

Grevinde Alexandra fandt svar i Danmark

Nogle af svarene fandt grevinde Alexandra rundt omkring i Danmark - måske også under besøget i Skagen, hvor hun skulle besøge Skagen Vinterbaderklub Isbryderne.

For aftenen inden badedebuten syntes Alexandra pludselig ikke, det gav mening at tale med de entusiastiske vinterbadere, UDEN at hun selv hoppede i, selv om det var et meget stort skridt, og fordi hun tog beslutningen uden at være forberedt.

- Vinterbadning? Ja, nu kan jeg stolt sige, at jeg har PRØVET! Jeg vil ikke afvise, at det kunne ske igen, men jeg vil heller ikke love, at det sker. Hvis, så skal jeg være bedre forberedt, end jeg var sidst. Ikke fordi nogen pressede mig til det, slet ikke, men jeg vidste bare med mig selv, at jeg MÅTTE prøve, sagde grevinden om oplevelsen, da bogen udkom.

Grevinde Alexandra klar til vinterbadning

Nu har grevinde Alexandra altså meldt sin deltagelse i Skagen Vinterbaderfestival 2019, der er den ottende sæson af festivalen, hvor mere end 350 "vandhunde" springer i bølgerne sammen med grevinden.

Grevinde Alexandra blev tilsyneladende så begejstret for oplevelsen, at hun vil gentage turen i det kolde gys og endda fortælle om sin første oplevelse, hvor hun efterfølgende fik varmen i et lille gasopvarmet badehuset med en styrkende dram.

Det sker aftenen inden selve festivalen, når grevinde Alexandra fortæller om sin debut som vinterbader og begejstringen over livsstilen, der vinder større og større indpas i både Danmark og andre skandinaviske lande.

- Vi er meget beærede over, at Grevinde Alexandra har valgt at deltage i Skagen Vinterbaderfestival i år, og at oplevelsen med vinterbadning i Skagen er omtalt i hendes nye bog, siger Mette Hust, Formand for Skagen Vinterbaderklub Isbryderne og Skagen Vinterbaderfestival.

Læs mere om: