Tirsdag, 17. december 2019 - af Marianne Singer

Kronprins Frederiks gode veninde får tildelt ny rolle

Grevinde Mette Ahlefeldt-Laurvig
Grevinde Mette Ahlefeldt-Laurvig
Foto: Alex Tran
Grevinde Mette Ahlefeldt-Laurvig fra Tranekær Slot sætter fokus på en vigtig sag, der også optager hendes gode ven, kronprins Frederik.

Sammen med sin mand, greve Christian Ahlefeldt-Laurvig, er grevinde Mette Ahlefeldt-Laurvig en del af inderkredsen omkring kronprins Frederik og kronprinsesse Mary. 

Greve Christian Ahlefeldt-Laurvig har kendt kronprins Frederik fra tidlig ungdom og sammen med sin hustru deltaget i mange sammenkomster med den kongelige familie.

Fælles sag

Nu får kronprins Frederik og grevinde Mette Ahlefeldt-Laurvig, der til daglig bor med sin familie på Tranekær Slot på Langeland, også en fælles sag at kæmpe for. 

Grevinden skal sætte fokus på ordblindhed, ligesom kronprins Frederik allerede gør som protektor for Ordblinde/Dysleksiforeningen i Danmark.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Armbånd til kronprins Frederik

Det gør grevinde Mette Ahlefeldt-Laurvig som ny ambassadør for ordblid-armbåndet, skabt af guldsmed Mads Heindorf.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

Det første Ordblid armbånd blev kreeret til kronprins Frederik i forbindelse med hans 50-års fødselsdag i 2018.

Ræk hånden ud

Armbåndet skal være med til at sætte fokus på ordblindhed og er skabt til fordel for Ordblinde- og dysleksiforeningen i Danmark.

"Et usynligt handicap som ordblindhed bør ikke sætte en stopper for den måde, man lever sit liv på. Alligevel hører jeg ofte, at folk, der lider af ordblindhed kan føle sig mindreværdige og uden for fælleskabet, og sådan skal det ikke være. Vi skal alle være opmærksomme og række hånden ud til dem, som har svært ved det danske sprog - de er ikke mindre værd blot, fordi de har udfordringer. Derfor har jeg valgt at støtte projektet ved at blive ambassadør for ordblid-armbåndet, lyder det blandt andet fra grevinde Mette Ahlefeldt-Laurvig. 

Gode venner

Grevinden er en god ven af guldsmeden Mads Heindorf, som er opvokset i Trankær på Langeland.

Hans første forretning, Guldtranen, lå i Grevskabets gamle godskontor for foden af slottet.

Mads Heindorf, der selv er ambassadør for Ordblinde- og dysleksiforeningen, er meget glad for, at grevinden har sagt ja til at støtte projektet.

Grevinde Mette Ahlefeldt-Laurvig sammen med guldsmed Mads Heindorf:

Foto: Kristina Holt

 

 

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden