21. nov. 2019
Af Trine Larsen

Kronprins Frederik i front til dronningens jagt

Kronprins Frederik og dronning Margrethe til kongejagt
Kronprins Frederik og dronning Margrethe
Foto: Martin Høien
Kronprins Frederik var i front ved kongejagten i Gribskov, hvor dronningen var den egentlige vært. Men majestæten går ikke på jagt, så efter sin far, prins Henriks død, er det kronprinsen som er i spidsen for jagterne, hvor der i går kun var få gengangere blandt deltagerne.

Det var kronprins Frederik, der tog ordet og takkede for en god jagt, da selskabet ved kongejagten i Gribskov, samledes foran hovedtrappen til Fredensborg Slot onsdag efter Kongejagten, hvor det nedlagte vildt lå pænt præsenteret.

Egentlig er det dronning Margrethe, der var den egentlige vært ved Kongejagten, men kronprinsen tog over og var dagen igennem vært ved jagten, mens dronningen så var vært for jægernes hustruer.

Ved kongejagten i år var der ikke mange gengangere, kun nogle ganske få af kronprinsparrets private og nære venner, var med igen bl.a. lensgreve Bendt Tito Wedell, godsejer og hofjægermester Jørgen Skeel, greve og hofjægermester Michael Brockenhuus-Schack og greve og hofjægermester Christian Ahlefeldt-Laurvig, foruden kronprinsens fætter, prins Gustav zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg og venneparret Anne og Anders Holch Povlsen. Ellers var jagtselskabet præget af personligheder som storhertugen af Luxembourg, prins Philipp von Hessen, prins Hubertus von Sachsen-Coburg und Gotha og fyrst Philipp Hohenlohe-Langenburg.

Dét betød, at dronningen også havde selskab af en masse nye hustruer, som skulle underholdes og vises noget af det ypperste. Dronningen havde derfor valgt at tage selskabet med på Statens Museum for Kunst, hvor de så den anmelderroste udstilling om Guldalderkunst, ligesom alle damerne med dronningen i spidsen også besøgte Georg Jensen.

Imens nedlagde jægerne en ræv og 30 stykker rå-og dåvildt i Gribskov.

Sidst på eftermiddagen samledes alle på Fredensborg Slot. Her blev dyrene lagt til parade og jagten blev blæst af, inden dronningen var vært ved et jagttaffel for de 24 jægere og deres hustruer. Ved jagttaffelet deltog også dronningens gode ven, kammerherre Fritz Schur.

Læs mere om: