Mandag, 20. februar 2023 — af Jon Bloch Skipper / Redigeret af Malan Joensen

Sådan kommer du i kontakt med grev Nikolai

Prins Felix og prins Nikolai. 
Prins Felix og prins Nikolai. 
Foto: Hanne Juul
I BILLED-BLADETs kongelige brevkasse kan du hver uge læse interessante spørgsmål og svar om alt inden for den royale verden.

Spørgsmål og svar har tidligere været bragt i BILLED-BLADET.

Kære kongelige brevkasse
I årtier har jeg beskæftiget mig med fyrstefamiliernes genealogi i Tyskland og Europa. Det er min hobby. Fordi de tyske blade er forfærdelige, abonnerer jeg på BILLED-BLADET. Jeg kan ikke tale dansk, men jeg bor i Slesvig-Holsten, og plattysk ligner lidt dansk, så jeg forstår meningen. Jeg er meget ked af, at dronningen har frataget grev Nikolai titlen som prins. Havde det dog bare været en dansk grevetitel, han havde fået. Jeg ved fra fru Anna von Lowzow, at børnene bliver taget ind i Danmarks Adels Aarbog i fremtiden. Jeg vil gerne udtrykke styrke og trøst til grev Nikolai. Er der en adresse at skrive til? Jeg ville blive glad for et svar.
De bedste hilsner fra Slesvig-Holsten
Jürgen Schulz

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kære Jürgen Schulz
Tak for din henvendelse – og fordi du er en trofast læser af BILLED-BLADET. Sagen om de royale titler har, som du nok har bemærket, fyldt meget i Danmark og gør det til stadighed – også i disse spalter, idet jeg hver uge modtager flere henvendelser desangående. Du kan skrive til grev Nikolai via hans fars officielle postadresse: ”Deres Kongelige Højheder Prins Joachim og Prinsesse Maries Hofstat, Postboks 2143, 1256 København K”. Det er i øvrigt fint, at du bringer Danmarks Adels Aarbog på banen. Fortegnelsen, som bl.a. indeholder omfattende slægtsoversigter for hundredvis af danske adelsslægter, og som har været udgivet af Dansk Adels Forening siden 1884, er et must for alle med interesse for Danmarks adel. Foreningen er et samlingspunkt for medlemmer af den danske adel, og dens væsentligste aktivitet er at udgive årbogen. Jeg vidste ikke, at grev Nikolai og hans søskende vil blive optaget i fortegnelsen, så tak fordi du hermed har gjort mig klogere.
Bedste hilsner
Jon Bloch Skipper

Har du et spørgsmål af royal karakter, du gerne vil have opklaret? Så kan du sende det ind til BILLED-BLADETs kongelige brevkasse, der er en fast del af Danmarks royale ugeblad.

Hver uge svarer historiker og royalekspert Jon Bloch Skipper på interessante spørgsmål om kongehuset, kongefamilier i ind- og udland samt mange andre spændende aspekter af den royale verden igennem historien.

Jon er forfatter til flere bøger om og med de kongelige, herunder "Tre søstre: samtaler mellem dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie" (2008).

Send dit spørgsmål på mail til [email protected] eller på post til BILLED-BLADET, postbox 602, 0877 København C. Mærk kuverten "Kongelig brevkasse". 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden