1. jan. 2023
Af Marianne Singer

Nikolai har mistet sin prinse-titel: Nu udtaler han sig

Prins Nikolai
Prins Nikolai.
Foto: Hanne Juul
Dronningens ældste barnebarn, Nikolai, nu greve af Monpezat, udtaler sig gennem grevinde Alexandras presserådgiver, Helle von Wildenrath Løvgreen, på dagen, hvor han og hans søskende har mistet deres kongelige titel.

Søndag den 1. januar er ikke bare en stor festdag i det danske kongehus, hvor nytårskuren endelig igen kan finde sted efter pandemiens slutning.

Det er også en historisk og følelsesladet dag for prins Joachims og hans børn, idet Nikolai, 23, Felix, 20, Henrik, 13, og Athena, 10, der har mistet deres prins- og prinsessetitler og nu af alene kan benytte deres titler som grever og komtesse af Monpezat.

Udtaler sig

En beslutning, som dronningen lod offentliggøre i september, og som dengang chokerede prins Joachim, prinsesse Marie, grevinde Alexandra og deres børn.

I forbindelse med, at beslutningen nu er blevet gennemført udtaler prins Joachims ældste søn Nikolai sig til BILLED-BLADET gennem grevinde Alexandras presserådgiver, Helle von Wildenrath Løvgreen.

Vil være stolt

”Det er en underlig følelse og en oplevelse, som jeg helst havde været foruden.

Men nu er det, som det er. Jeg vil resten af mit liv være stolt over de år, hvor jeg fik lov til at være prins til Danmark.” lyder det fra grev Nikolai i et skriftligt svar fra Helle von Wildenrath Løvgreen til BILLED-BLADET.

Grevinde Alexandra har ingen kommentarer.

Tilbage i Danmark

Grev Nikolai og grev Felix har været afsted henover julen til udlandet med prins Joachim, prinsesse Marie og deres yngre søskende.

Mens Nikolai nu igen er hjemme i Danmark, befinder Felix sig i udlandet.

Se billeder af prins Joachims skønne firkløver herunder:

Så tætte er prins Joachims skønne unger

Læs mere om: