Lørdag, 31. december 2022 - af Pia Meisner

Dronning Margrethes rørende ord til prins Joachim og prinsesse Marie

Dronning Margrethe under sin nytårstale den 31. december 2022.
Dronning Margrethe under sin nytårstale den 31. december 2022.
Foto: Mikael Rieck
Dronning Margrethe var igennem vigtige emner i sin nytårstale, og ét af dem var naturligvis majestætens familie, der har været igennem en større krise.

Mange har ventet spændt på, hvordan dronning Margrethe i sin nytårstale ville omtale den store krise, som hun og den kongelige familie har været igennem efter majestætens beslutning om at fratage prins Joachims børn deres prins- og prinsessetitel. 

Først langt henne i nytårstalen nævnte dronning Margrethe sin familie, 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

"Jeg omfatter hele min familie med stor kærlighed til alle tider. Vanskeligheder og uenighed kan opstå i enhver familie, også i min. Det har hele landet været vidne til", lød det bl.a. fra dronning Margrethe. 

Og dronningen havde mere på hjerte:

"At forholdet til prins Joachim og prinsesse Marie er løbet ind i vanskeligheder, gør mig ondt. Vi har nu haft en tid med mere ro og eftertanke, og jeg er sikker på, at familien sammen kan gå ind i det nye år med fortrøstning, forståelse og nyt mod".

På denne måde fik dronning Margrethe med stærke ord understreget, at hun og familien ønsker at se fremad, og at de har en stor tiltro til, at de sammen kan gå imod nye og bedre tider. 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden