5. jan. 2016
Af Trine Larsen

SE BILLEDERNE: Dronning Margrethe til kur med diplomatiet

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/20160105_hjp6964.jpg
Dronning Margrethe havde selskab af kronprins Frederik og kronprinsesse Mary, da hun i dag afholdt kur på Christiansborg Slot for diplomatiet, hvor en diplomatfrue fik ildebefindende og besvimede

Dronning Margrethe havde første arbejdsdag alene efter at prinsgemalen er gået på pension. Majestæten blev dog modtaget af ceremonimester Kim Kristensen, der ledsagede dronningen på plads i Riddersalen på Christiansborg, hvor også kronprins Frederik og kronprinsesse Mary var på plads.

Sammen skulle det kongelige trekløver modtage 58 ambassadører og 20 Chargé d'Affaires fra ligeså mange lande til nytårskur og det er altid et festligt skue, når de mange ambassadører møder op i deres fineste tøj, mange i landets dragter og nationale kendetegn.

Se billederne fra nytårskuren i galleriet herunder:

GALLERI: Nytårskur for diplomatiet 2016

Dronningen kom direkte fra kur på Amalienborg, hvor hun modtog højesteretsdommere, Den kongelige Livgardes - og Gardehusregimentets officerskorps i Christian VII's palæ, inden hun hastede videre til Christiansborg til den såkaldte 'Lillekur' for 88 diplomater og deres ledsagere.

Doyennen, altså den diplomat, som har siddet længst på posten i Danmark, Marokkos ambassadør Raja Ghannam, holdt tale i Riddersalen på alle diplomaternes vegne og ønskede den kongelige familie godt nytår.

Dramatisk besvimelsestilfælde

Imens sørgede Iraks ambassadørfrue, Anim Muahadi Hadi-Al-Hakim for lidt dramatik, da hun pludselig fik et ildebefindende og besvimede. Alt skete dog så stille og diskret, at dronningen knap opdagede, at det skete og kort efter var ambassadør Alaa Hussain Musas hustru klar igen og kunne gå tilbage til selskabet.

Imens sad dronningen også på en stol, fordi ryggende driller majestæten, hvis hun står op for længe, og modtog de mange diplomaters nytårshilsner og gav håndtryk til hver enkelt, inden de alle også hilste på kronprins Frederik og kronprinsesse Mary.

Kronprinsen beholdt sine fine hvide handsker på under hele kuren, mens både dronningen og kronprinsesse Mary, tog handskerne af højre hånd, så de kunne hilse uden.

Alle diplomaterne stod linet op langs væggen med de farvestrålende gobeliner, og ventede i rangorden, inden de derefter blev inviteret på et glas champagne og kransekage.

Læs mere om: