Mandag, 20. marts 2023 — af Catja Klarskov

Ulykkeligt tab for nær ven af kongehuset

Hans Michael Jebsen
Hans Michael Jebsen
Foto: Hanne Juul
Hans Michael Jebsen led for nylig et ulykkeligt tab, da en af hans ejendomme blev raseret af en voldsom brand.

Forretningsmand og kammerherre, Hans Michael Jebsen, led natten til mandag den 13. marts et ulykkeligt tab. Her blev den historiske bygning, Vesterkroen i Møgeltønder, som den nære ven af kongehuset ejer gennem selskabet Stenbjerg Ejendomme, raseret af en voldsom og omfattende ildebrand.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Ifølge Jydske Vestkysten var brandårsagen ild i en gryde, der hurtigt bredte sig fra et værelse til hele den nordvestvendte længe af bygningen.

Kort efter gik manges bekymringer og spekulationer på, at det var Schackenborg Slotskro, der var brændt ned, og forvirringen blev så stor, at Schackenborg Fonden blev kimet ned af bekymrede gæster.

Det var dog ikke tilfældet, og flammerne gik først og fremmest ud over Vesterkroen, som ejes af Hans Michael Jebsen, men drives af Schackenborg Fonden sammen med blandt andet Slotskroen.

Hans Michael Jebsen er mangeårig nær ven af kongehuset. Han havde sin første deltagelse i en kongelig begivenhed i 2004 til barnedåben af prins Joachim og Grevinde Alexandras yngste søn, grev Felix.

Efterfølgende har den danske forretningsmand, der er bosiddende i Hong Kong, deltaget i adskillige store royale begivenheder, heriblandt Dronningens 70-års fødselsdag og prins Joachims 50-års fødselsdag på Amalienborg i sommeren 2019.

Siden 2011 har Hans Michael Jebsen, der blandt andet har gjort sig bemærket ved at opkøbe adskillige danske godser til sine børn, haft titlen af hofjægermester, men i anledning af Dronningens 80-års fødselsdag, den 16. april 2020, blev han tildelt den fine titel af kammerherre.

I dag bruges kammerherre som en ærestitel og indebærer, at når Hans Michael Jebsen fremadrettet deltager i kongelige begivenheder, skal han bære en nøgle.

Du kan læse hele artiklen om branden her.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden