Tirsdag, 28. februar 2023 — af Catja Klarskov

Ann Hjorts største sorg var, at hun kun fik ét barn: Så kom psykologen med disse vise ord

Ann Hjort
Ann Hjort
Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
I flere år var skuespiller Ann Hjorts største sorg, at hun kun fik ét barn. Det var lige indtil en dag, hendes psykolog sagde noget, hun aldrig sidenhen glemmer.

I flere år var Ann Hjorts største sorg, at hun kun fik ét barn. Det var lige indtil den dag, en psykolog fik skuespillerinden til at se sit eget liv med nye briller. Det fortæller hun i et interview med Hendes Verden.  

– Jeg var så ked af, at jeg ikke havde fået flere børn. Men en dag sagde min psykolog: “Nu stopper du. Se på din søn. Han er glad, og du må ikke overføre din egen sorg til ham. Lad være med at gøre ham til et sorgfuldt enebarn. Vær i stedet glad for det, du har”. Det var vise ord, som jeg har brugt siden, fortæller Ann Hjort i interviewet med Hendes Verden, som du kan læse her.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Den i dag 66-årige Ann Hjort, som spillede Puk i “Nissebanden på Grønland” fra 1989, var på tidspunktet for psykologsamtalen mor til sønnen Anton, som hun har sammen med sin skuespilkollega og tidligere mand Finn Nielsen.

Parret forelskede sig under “Nissebanden”-optagelserne i det kolde nord, og da de vendte retur til Danmark, begyndte drømmen om et fælles barn at spire.

Ann Hjort vidste dog allerede, da de påbegyndte projekt-baby, at rejsen mod en positiv graviditetstest ville blive hård. Hun havde nemlig få år forinden fået beskeden, at det ville være svært – næsten umuligt – for hende at blive gravid.

Efter flere fejlslagne forsøg, 120 hormonbehandlinger og adskillige års ventetid lykkedes det endelig Ann Hjort og Finn Nielsen at blive gravide, men selv om lykken over at være blevet mor var enorm, så begyndte sorgen alligevel med tiden at gnave i Ann Hjorts sjæl.

Vendepunktet blev derfor den helt særlige snak med sin psykolog, som Ann Hjort aldrig glemmer. En samtale som fik stor betydning for både hendes karriere og familieliv fremadrettet.

Du kan læse interviewet her.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden