6. dec. 2022
Af Julie Nolsöe

Annette Heick åbner op om svær tid i familien: De forbudte tanker er normale

Annette Heick
Annette Heick
Foto: Gregers Overvad
Sangeren og entertaineren Annette Heick sætter nu ord på de svære følelser hun har oplevet i forbindelse med at hendes mand, kendiskokken Jesper Vollmer, blev delvist invalid efter en svær ulykke

I 2015 var kendiskokken Jesper Vollmer ude for en alvorlig badeulykke, som medførte, at han brækkede nakken og blev 2/3 invalid.

Ulykken påvirkede dog ikke bare Jesper Vollmers egen livskvalitet, men i høj grad også hans families.

Overfor UlykkesPatientForeningen fortæller hans hustru, sanger og entertainer Annette Heick, om sine oplevelser som pårørende til en ulykkespatient.

Her fortæller hun blandt andet, at Jespers ulykke og efterfølgende mén har betydet, at hendes følelser svinger meget mellem alt lige fra angst til vrede, ensomhed og sårbarhed.

- Jeg kan godt vågne op om natten og være bange for, om Jesper trækker vejret, eller jeg kan være bekymret for, om han dør tidligt, fordi hans krop er overbelastet. Nogle gange kan jeg også blive vred og tosset på skæbnen over, at vi skulle igennem det her. Andre dage er jeg ovenpå situationen og kan joke med den, fortæller hun til UlykkesPatientforeningen, som tilbyder råd og vejlening til de omtrent 100.000 danskere, der lever med følgerne efter en ulykke - og til deres pårørende.

Ikke stolt af tankerne

For Annette Heick er de mange blandede - og til tider tunge - følelser ikke noget, hun er stolt af.

- Det kan være tanker som ’gid han havde været død’, og det er klart, at man ikke er stolt over at tænke sådan. Man føler sig som det ondeste menneske i hele verden, når man går rundt med sådanne tanker, så det er rart at vide, at det er helt normalt at have sådanne tanker, lyder det fra Annette Heick, hvis tanker ifølge UlykkesPatientforeningen altså er helt forståelige, når man er pårørende til én, der har gennemlevet en svær ulykke.

Læs mere om: