21. maj. 2011
Af af Henrik Salling

Claus Meyer udnævnt som årets æreshåndværker

Claus Meyer
Oldermand Robert Sørensen overrakte Claus Meyer det synlige bevis på hæderen som Årets Æreshåndværker. I baggrunden står Margrethe og klapper.
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Ildsjælen blev udnævnt som årets æreshåndværker, og blev hyldet af dronningen.

Ridderkorset sad, hvor det skulle. Altså på venstre revers. For det er nemlig langt fra første gang, at kokken, iværksætteren og ildsjælen Claus Meyer hilser på regenten og modtager hæder.

Denne gang var det dog Håndværkerforeningen, som ønskede at hædre Claus Meyer med titlen som Årets Æreshåndværker. Tidligere har den ære været blandt andre Anders Fogh Rasmussen, kunstneren Michael Kvium og Ghita Nørby forundt.

Titlen gives til personer uden for de normale håndværkerkredse, men til én, som har udmærket sig og gjort en helt særlig indsats på sit felt.

Derfor var overraskelsen heller ikke så stor, da Claus Meyer - som rosinen i pølseenden - blev råbt op. I sin takketale nævnte Meyer også de hen ved 100 andre "rigtige" håndværkere, som blev hyldet på Københavns Rådhus med dronning Margrethe som vidne.

- I skal gå ud i verden og dyrke langsomheden, anbefalede Claus, der mener, at vores verden indimellem går lidt for hurtigt, og at det går både ud over kreativiteten og kvaliteten.

Personligt har Claus Meyer aldrig gået på kompromis med kvaliteten, og hans energiniveau nærmer sig ofte umenneskelige højder.

- Som 15-årig var jeg med mine 94 kilo den fedeste knægt i Nykøbing Falster, fortalte æreshåndværkeren, men satte med sin vilje trumf på beslutningen. Og tabte sig i løbet af et halvt år 30 kilo. Nu dyrker den energiske iværksætter både skiløb og maratonløb - og begge med hæderlige resultater.

Læs mere om: