19. feb. 2020
Af John Lautrup

TILLYKKE: Asger Aamund fylder 80 år

Asger Aamund
Asger Aamund
Foto: Lars H. Laursen
Asger Aamund har skruet ned for arbejdslivet, men ikke for sine meninger. Han møder alderdommen med oprejst pande.

Asger Aamund spyr stadig meninger fra sig med en ung mands energi, selv om han i dag fejrer sin 80 års fødselsdag. Den succesrige erhvervsmand, som i de seneste årtier er blevet lige så kendt som meningsmager med sine avisklummer, tv-optrædener og medvirken i "Mads & Monopolet".

Den liberale levemand er leveringsdygtig i synspunkter om snart sagt alt. Og han leverer dem gerne. Journalister ringer sjældent forgæves til Asger Aamund. Han svarer på det meste med en tilbagelænet elegance og en sikkerhed, der balancerer på kanten af skråsikkerhed, men holder sig på den rigtige side, fordi manden er fuld af charme og selvironi.

Asger Aamund har ingen problemer med at sige, at han er blevet gammel. Men han nægter at være en sur én af slagsen. Han nyder livet med al den frihed, han har optjent. Først ved at arbejde sig til en formue i medicinalbranchen, og siden ved at afvikle det meste og nyde, at dagene nu er hans egne. Meget af tiden selvfølgelig i selskab med hustruen, Suzanne Bjerrehuus, som modsat ham i høj grad har trukket sig fra offentlighedens søgelys.

- Jeg har været det hele igennem. Fordelen ved at blive ældre er, at kravene til dig bliver færre. Der er ikke den samme arbejdsintensitet, og jeg bliver ikke afkrævet hurtige svar som før. Det er befriende. Jeg har en stor frihedsgrad til at gøre, hvad jeg vil. Jeg sidder aldrig og keder mig, sagde han for et par år siden til Berlingske.

Asger Aamund lever med de skavanker, alderen giver. Og han gider ikke beskæftige sig med det uundgåelige.

- Der er ingen grund til, at man skal dø to gange. Først skal man dø af skrækken for at dø for så at dø rigtigt. Det er simpelthen spild af tid, siger han i samme interview til Berlingske.

Læs mere om: