Søndag, 12. marts 2023 — af Marianne Singer

Erik Brandt får sit sidste ønske opfyldt: Her skal han begraves

Erik Brandt
Erik Brandt.
Foto: Thomas Laursen
Familien til Erik Brandt oplyser til BILLED-BLADET, at den danske modeskaber efter eget ønske begraves fra Holmens Kirke på torsdag i næste uge.

- Jeg havde en lang og dyb snak med min far i tirsdags. Han vidste jo godt, at han skulle herfra og sagde, at gerne ville begraves i Holmens Kirke, så det gør vi. Og det sker på torsdag, fortæller Emilie Brandt på vegne af familien om Erik Brandts ønske. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Den ikoniske modeskaber gik bort i en alder af 79 år lørdag formiddag.

Får ønsker opfyldt

- Jeg kan ikke sige nogle detaljer om begravelsen endnu, men han havde sine personlige ønsker, og dem prøver vi at opfylde, forklarer hun endvidere.

Den sidste tid var svær for hendes far, og han var klar til at komme op til sin hustru, Margit Brandt, som døde i 2011, siger Emilie Brandt. 

Savnede Margit

- I bund og grund handlede det meget om, at min mor og far havde det vildeste og sjoveste liv, og han savnede hende. De sidste tre år har han ikke kunnet gå. Friheden og hans kampgejst har været meget begrænset. Han syntes ikke, det har været værd at kæmpe for længere. Og han har savnet min mor. Så han ville egentlig bare gerne videre. 

- Jeg snakkede med ham i tirsdags i forbindelse med den lægesnak vi skulle have, efter at han var blevet ramt af en infektion. Jeg spurgte, om han ville tilbage til hospitalet, hvis han fik flere infektioner, eller om han hellere ville op til mor. Og der siger han: "Jeg vil hellere op til mor, jeg savner hende.", fortæller hun. 

- Men han var ikke typen, der satte livet på stand by efter min mors død. Han havde et godt liv og levede livet med kærester, rejser og fester. Men mor har været hans livs kærlighed. Det kunne intet sammenlignes med.

- De sidste to år levede han på i en beskyttet bolig. Det var ikke bare en infektion, som påvirkede ham, men han var også begyndende dement. Han var blevet gammel, havde angst og var lidt forvirret. Der var mange ting, der gjorde, at han ikke synes, det hele var fedt. Og så fik han den infektion og havde ikke lyst til at ikke kæmpe mere. 

Emilie Brandt tilføjer, at Erik Brandt bliver stedt til hvile ved siden af Margit. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden