Lørdag, 11. marts 2023 — af Marianne Singer

Erik Brandts datter fortæller: Sådan var fars sidste tid

Erik Brandt
Emilie og Julie sammen med deres far, Erik Brandt.
Foto: Aller Media
- Han ville gerne herfra, fortæller Emilie Brandt om sin far, Erik Brandts sidste tid. Den ikoniske modeskaber gik bort lørdag formiddag.

- Han ville gerne herfra. Vi ved jo, at far var ikke den, han var engang. Og han var træt af ikke at være der, og han var ked af livet, fordi han syntes, at det han havde tilbage slet ikke kunne sammenlignes med det, der havde været. Så han ville meget gerne videre, fortæller Erik Brandt datter, Emilie Brandt, berørt om sin fars sidste tid til BILLED-BLADET.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hun udtaler sig også på vegne af sin søster Julie Brandt. 

Modeskaberen døde lørdag formiddag.

Fik infektion

- Han fik en infektion sidste weekend. Og så snakkede vi med en læge om, at hvis det blev værre, skulle han ikke fikses. Han skulle ikke ind og ud ad hospitalet, men bare have det godt. Det gik virkelig stærkt tilsidst, forklarer Emilie Brandt endvidere. 

- Jeg sidder lige nu sammen med min søster, og vi passer på hinanden. Vi har været hos vores far de sidste tre dage, også familie og venner. Så der har været masser af kærlighed.

I 2021 forlod Erik Brandt sin syv værelses lejlighed på Esplanaden i hjertet af København og flyttede ind på et plejecenter.

Den sidste tid tilbragte Erik Brandt i en beskyttet boligafdeling kaldet Kastanielunden i Hellerup, som hører til Rygårdscentret.

Dybt taknemmelige

Emilie og Julie Brandt udtrykker stor taknemmelighed for den pleje, personalet gav deres far i hans sidste tid.

- Personalet har været fuldstændig fantastiske, omsorgsfulde, tålmodige og tolerante. Vi er så taknemmelige, lyder det fra de to søstre. 

Erik Brandt opbyggede sammen med sin hustru Margit Brandt opbyggede Margit Brandt Design, hvor han tog sig af det forretningsmæssige mens Margit Brandt tog sig at den kreative del af virksomheden.

Erik Brandts kone, designeren Margit Brandt, døde i 2011.

Han efterlader sig sine døtre, Emilie og Julie, deres mænd og børnebørn.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden