25. okt. 2022
Af Julie Nolsöe

Esben Dalgaard rørt til tårer af 10-årig pige: Du reddede min mormor fra kræften

Esben Dalgaard
Esben Dalgaard
Foto: Hanne Juul
Skuespilleren gæstede "Go' Morgen Danmark" og fik en rørende overraskelse, da en lille pige havde en helt særlig tak til ham

Søndag gæstede skuespiller Esben Dalgaard "Go' Morgen Danmark" på TV2.

Anledningen var "Knæk Cancer"-ugen som er i fuld gang, og som kulminerer med det helt store "Knæk Cancer Live"-show lørdag den 29. oktober på TV2, hvor skuespilleren er vært sammen med Louise Wolff.

Esben Dalgaard kan om nogen sætte sig ind i, hvordan det er at have kræft tæt inde på livet. Han er nemlig selv uhelbredeligt syg af den modermærkekræft, der først ramte ham i 2012.

I efteråret 2021 fik han den nedslående besked, at kræften var vendt tilbage, og at den havde spredt sig via blodet til de vitale organer og ikke kan helbredes, men skuespilleren har oplevet gode resultater med immunterapi, der holder sygdommen i ro.

Snart skal han dog holde pause i sin behandling. Det kan du læse mere om her:

Du reddede min mormor

Selvom anledningen til Esben Dalgaards besøg i "Go' Morgen Danmark" var hans snarlige værtsskab på det store indsamlingsshow, ventede der ham en stor overraskelse inde i studiet.

Pludselig kom 10-årige Sofie Frydkjær ind og satte sig i sofaen overfor skuespilleren.

Hun havde en helt særlig og personlig tak til Esben Dalgaard.

- Hvad vil du gerne sige tak for?, spørger journalisten hende, og svaret kommer straks:

- For at han har reddet min mormor. Hvis han aldrig havde været så åben og ærlig, så havde det aldrig stået i BILLED-BLADET, og så havde min mormor aldrig læst det, og så var hun aldrig gået til lægen med det - for hun går næsten aldrig til lægen, lyder den hjertevarme besked fra pigen, som også fortæller, at hendes mormor kom til lægen i tide og har det godt i dag.

Overfor hende sidder en tydeligt berørt Esben Dalgaard, som lige skal fatte sig, inden han svarer:

- Det bliver jeg bare helt enormt rørt af. Det er lige præcis det, som betyder hele forskellen.

Han fortsætter:

- Når folk spørger, om jeg har været ked af, at jeg har delt det, fordi det giver meget opmærksomhed, så er det dér hele svaret. Nej, det har jeg ikke, for pludselig giver det utroligt god mening. Hvor er jeg glad for at høre det.

Se 10-årige Sofies rørende tak til Esben Dalgaard i klippet nedenfor:

Læs mere om: