19. okt. 2022
Af Julie Nolsöe

Esben Dalgaard skal holde pause i kræftbehandlingen: Det er uhyggeligt

Esben Dalgaard
Esben Dalgaard
Foto: Gregers Overvad
Skuespilleren har modtaget sin næstsidste immunterapi, inden han holder pause i behandlingen på ubestemt tid

Esben Dalgaard, der blandt andet er kendt for sin rolle i julekalenderen "Tinka og Kongespillet" og Netflix-hitserien "Kastanjemanden", skal efter cirka 1,5 års behandling med immunterapi holde pause i sin behandling.

Den 46-årige skuespiller har modtaget behandlingen siden han i efteråret 2021 fik den nedslående besked, at den modermærkekræft, han blev ramt af i 2012, var vendt tilbage.

Kræften havde spredt sig via blodet til de vitale organer og kan ikke helbredes, men skuespilleren har oplevet gode resultater med immunterapi, der holder sygdommen i ro.

Men nu, efter at have modtaget behandlingen siden sin diagnose, er det blevet vurderet af lægerne, at den 46-årige skuespiller skal holde pause med immunterapien.

- Jeg har lige haft nålen i armen for 10 minutter siden, lyder det fra skuespilleren, da BILLED-BLADET taler med ham fredag.

- Om en måneds tid har jeg min sidste behandling inden en pause.

Nervepirrende

Esben Dalgaard kan nu se ind i en nær fremtid, hvor han ikke længere skal på hospitalet hver måned for at modtage immunterapi gennem et drop i armen.

Når du har en kronisk eller uhelbredelig sygdom, så er der hele tiden ting, man ikke kan forudse

Esben Dalgaard

For skuespilleren er det med blandede følelser, at han ikke længere skal være i aktiv behandling for sin kræftsygdom.

- Man tager hele tiden stilling til hvad sygdomsbilledet viser. Mine scanningerne ser okay og stabile ud, så derfor tør vi godt prøve det, fortæller han til BILLED-BLADET, men giver også udtryk for sin bekymring ved pausen:

- Når du har en kronisk eller uhelbredelig sygdom, så er der hele tiden ting, man ikke kan forudse. Nu har jeg været igang med behandling i 1,5 år, og jeg er pisse nervøs for, hvordan jeg reagerer på at stoppe den.

Nye scanninger

Skuespilleren ved endnu ikke, hvor længe han skal holde pause, da det er udviklingen i hans sygdom, der vil afgøre det.

- Det bliver uhyggeligt, for der vil komme nogle nye scanninger, og det er jo nervepirrende. Måske skal jeg holde pause i 4 år, måske et halvt år, det er ikke til at vide, fortæller skuespilleren.

For Esben Dalgaard er det vigtigt at være åben om sin sygdom, og han har tidligere fortalt til BILLED-BLADET, at det for ham er vigtigt, at man tør tale om de udfordringer man gennemgår, når man lider af en uhelbredelig sygdom.

Esben Dalgaard er vært på ”Knæk Cancer Live” sammen med Louise Wolff. Programmet sendes lørdag den 29. oktober på TV 2.

Læs mere om: