Fredag, 14. oktober 2022 - af Julie Nolsöe

Kræftramte Esben Dalgaard: Det er det værste jeg kan forestille mig

Esben Dalgaard

Esben Dalgaard

Foto: Gregers Overvad
For skuespilleren er der særligt én ting, han ikke bryder sig om at opleve i forbindelse med sin sygdom

Skuespiller Esben Dalgaard lever med en kronisk kræftsygdom, som han har været i behandling for siden efteråret 2021.

Det havde vist sig, at den modermærkekræft, han blev ramt af i 2012, var vendt tilbage.

Canceren har spredt sig i blodet til vitale organer og kan ikke helbredes, men skuespilleren har oplevet gode resultater med immunterapi, der holder sygdommen i ro. 

Nu deler han sine ærlige tanker om, hvad der for ham har været særligt svært at skulle opleve i forbindelse med sit sygdomsforløb.

- Det værste, jeg kunne forestille mig, det er tavsheden. Jeg har helt sikkert oplevet tavshed og berøringsangst fra både venner og familie under mit kræftforløb, lyder det ærligt fra skuespilleren i en video, som BILLED-BLADET har fået lov til at dele. 

Videoen er blevet lavet i forbindelse med dette års "Knæk Cancer Live"-show, hvor Esben Dalgaard og Louise Wolff er værter.

Mottoet for dette års show er "Tal sammen. Hold sammen", og det er et budskab, som Esben Dalgaard bestemt kan relatere til. 

- Det har været meget udslagsgivende for, at jeg har sagt ja til opgaven, fordi sloganet er utroligt vigtigt, fortæller skuespilleren til BILLED-BLADET. 

- Hvis vi ikke kan finde ud af at tale sammen, hvad har vi så tilbage?, spørger han retorisk.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Misforstået hensyn

Skuespilleren, som blandt andet er kendt for sin rolle i "Kastanjemanden" og "Tinka og Kongespillet", mener, at folk undlader at spørge ind til andres sygdomme, fordi de ikke vil gøre noget forkert.

- Det er et misforstået forsøg på at skåne personen, når man ikke siger noget. Men balancen må være, at man må have respekt for hinanden - man kan spørge om, hvad man vil, og så må den sygdomsramte også gerne sige, hvorvidt de har lyst til at snakke om det.

- Den adspurgte har også et ansvar for at sige, uanset hvad,: "Det er sødt, at du spørger", for så bliver det ikke pinligt for den, der spørger. Hvis det alt sammen drukner i angst for reaktionen, så forsvinder kommunikationen. 

”Knæk Cancer Live” bliver sendt på TV 2 den 29. oktober og er et samarbejde mellem TV 2 og Kræftens Bekæmpelse.

Læs mere om:

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden