Mandag, 15. april 2019 — af Laura Dalgård Hansen

Badehotellet-stjerner med i ny storfilm om anden verdenskrig

Skuespillerne fra "De forbandede år"
Skuespillerne fra "De forbandede år"
Foto: Christian Geisnæs
Blandt andre Bodil Jørgensen og Birthe Neumann medvirker i storfilmen "De forbandede år", der handler om anden verdenskrig.

Det er et stjernespækket hold af danske skuespillere, der netop er begyndt på optagelserne til den nye storfilm ”De forbandede år”, der tager udgangspunkt i anden verdenskrig fra 1940-1943.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

Flere "Badehotellet"-stjerner medvirker

Heriblandt er der også en række prominente navne fra TV 2’s populære serie ”Badehotellet”, for hvem det ikke er fjernt at medvirke i en historisk produktion.

Iblandt dem er Bodil Jørgensen, Lue Støvelbæk, Birthe Neumann og Paul Hüttel.

Stemningen bliver dog en noget anden i ”De forbandede år”, som fokuserer på samarbejdspolitikken i Danmark i besættelsestiden og skildrer krigens nådesløse greb om en dansk familie.  

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Stjernespækket hold

Anders Refn skal instruere filmen med det stjernespækkede hold, der også tæller blandt andre Jesper Christensen, Tommy Kenter, Pernille Højmark, Peter Schrøder, Steen Stig Lommer, Anne Marie Helger og Mikael Birkkjær.

- “De forbandede år" handler om den mest dramatiske og skelsættende periode i forrige århundrede og går tæt på de voldsomme og pinefulde konflikter, som overgangen fra et frit demokrati til en besat nation indebar, siger instruktør Anders Refn i en pressemeddelelse.

Samarbejdet mellem danskerne og nazisterne

- Min medforfatter Flemming Quist Møller og jeg har haft et ønske om at belyse samarbejdet mellem danskerne og nazisterne, som i dansk filmhistorie er et af de mest underbelyste kapitler af krigen. Med udgangspunkt i Familien Skov har vi sat os for at skildre konflikten mellem de holdninger og handlinger, som prægede den danske befolkning i årene under besættelsen.

- Disse holdninger og handlinger ændredes markant under krigens udvikling og afspejlede både generationsmæssige og samfundsmæssige modsætninger. Det er ikke tanken at fortælle en nostalgisk historie om en tid, der ligger bag os. Vi vil benytte os af historien, hvis facit vi nu kender, til at formulere det fundamentale spørgsmål om at turde tage stilling og være indstillet på at betale prisen, siger Anders Refn.

”De forbandede år” får biografpremiere den 25. december.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden