14. nov. 2013
Af Casper Nielsen

Bille August filmer med Grunwald og Ghita

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/ny-august-film.jpg
Foto: Rolf Konow
Bille August har fået en stjernebesætning til sin nye danske spillefilm ”Stille hjerte”. Både Ghita Nørby, Morten Grunwald, Paprika Steen og Pilou Asbæk ses i hovedrollerne.

På mandag den 18. november begynder den dobbelte Guldpalme-vinder og Oscar-modtager Bille August optagelserne til familiedramaet ”Stille hjerte”. Og det bliver med nogle af de største fra dansk film og teater på rollelisten.

Ghita Nørby, Morten Grunwald, Vigga Bro, Paprika Steen, Jens Albinus og Pilou Asbæk er alle med.

”Stille hjerte” er et familiedrama om tre generationer, der samles over en weekend for at tage afsked med deres hustru, mor, svigermor, mormor og veninde.

Søstrene Sanne og Heidi har sammen med resten af familien accepteret deres syge mors ønske om at dø, før sygdommen forværres, men som weekenden skrider frem, bliver beslutningen sværere at håndtere, og det bliver tydeligt, at familien aldrig har haft mere brug for hinanden end nu.

Stjernebesætning

Ghita Nørby skal spille moderen Esther og Morten Grunwald hendes mand Poul.

Vigga Bro skal spille rollen som barndomsveninden Lisbeth, Paprika Steen skal være den ældste datter Heidi. Jens Albinus ses som Heidis mand Michael mens den unge debutant Oskar Sælan Halskov er Heidi og Michaels søn.

Danmarks nye stjernefrø Danica Curcic spiller rollen som lillesøstereren Sanne, mens Pilou Asbæk spiller Sannes on/off kæreste Dennis.

Det tætte og nære drama

Bille August havde i september 2012 biografpremiere på dramaet ”Marie Krøyer”, som solgte godt 300.000 billetter.

Med ”Stille hjerte” er Bille August tilbage i det nære og tætte drama, som man kender fra hans kritikerroste og prisbelønnede drama ”En sang for Martin”.

Det er 22 år siden, at Bille August og Ghita Nørby sidst arbejdede sammen.

Det var i 1991, da Bille August instruerede Ingmar Bergmans drama ”Den gode vilje”, hvor Ghita Nørby spillede Anna Bergmans mor.

Ghita Nørby og Morten Grunwald har medvirket i flere film sammen – blandt andet i de gamle komedier fra 1960'erne - ”Olsen Banden på spanden” og ”Far laver sovsen”.

Læs mere om: