Mandag, 15. februar 2016 - af Maria Rode Olsen

Bodil Jørgensen og Ghita Nørby skal kæmpe om Bodil-pris

Ghita Nørby og Bodil Jørgensen
Ghita Nørby og Bodil Jørgensen.
Foto: Martin Høien & Lars H. Laursen/BILLED-BLADET.
De nominerede til dette års Bodil-pris er offentliggjort, og der er mange stærke mennesker med i kapløbet. Blandt andet er Ghita Nørby og Bodil Jørgensen nomineret til samme pris.

Det er et stærkt felt af nominerede, der har muligheden for at vinde den eftertragtede Bodilpris fra Danske filmkritikere den 5. marts.

Med film som "Sommeren '92", "Krigen" og "Lang historie kort" på nomineringslisten flere gange er der lagt op til en spændende aften, når priserne skal uddeles. Og selvfølgelig er der mange af de helt store skuespiller-favoritter, der nu skal kæmpe om den samme pris. 

Stærke kvinder i kendt kategori

I kategorien "Bedst kvindelige hovedrolle" finder vi både Bodil Jørgensen og Ghita Nørby nomineret sammen med Tuva Novotny (Krigen), Mille Lehfeldt (Lang historie kort) og Hannah Murray (Bridgend).

Ghita Nørby er nomineret for sin præstation i filmen "Nøgle, hus, spejl" og Bodil Jørgensen for sin rolle i "Mennesker bliver spist".

Og det kan kun blive spændende hvem, der løber med den flotte pris.

Meld dig til BILLED-BLADETs nyhedsbrev og opdag en verden af fordele! Klik her!

Ellen Hillingsø er vært

Det er Ellen Hillingsø, der er vært, når spændingen skal udløses på Bremen teater.

Men i år er det også muligt at følge med i den spændende prisuddeling fra udvalgte lokale biografer, hvor showet bliver sendt direkte den 5. marts kl. 20.

Se hele listen med de nominerede her.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden