5. sep. 2014
Af Dorte Quist

Bodil Jørgensens mand: Grotesk lille bøde

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/bb-761070_0.jpg
Foto: AOP
Morten Søborg er gal over, at ASA Film slipper med en bøde på 70.000 kroner for nær at dræbe hans kone.

70.000 kroner i bøde for at handle uansvarligt ved optagelserne af ”Far til fires vilde ferie” er ikke godt nok for Bodil Jørgensens mand, filmfotograf Morten Søborg.

Morten Søborg siger til Ekstra Bladet, at han finder det grotesk, at det kun koster filmselskabet 70.000 kroner, at sikkerheden var så ringe, at Bodil næsten mistede livet.

Det er den længe ventede afgørelse fra Arbejdstilsynet om ansvaret for ulykken under indspilningen af ”Far til fires vilde ferie”, som er kommet i dag.

- Det er grotesk, at det ikke koster mere at være ved at tage livet af min kone. Men det undrer mig ikke. Både Bodil og jeg forberedt på, at vi nok ville ende der. Vi kunne jo se, hvor lidt det kostede Det Kongelige Teater, at Søren Sætter-Lassen blev smadret. Jeg har virkelig ikke stor tiltro til det system længere, siger Morten Søborg.

- Producenterne og deres forsikringsselskaber burde få bøder, der gjorde ondt, så kravene til sikkerhed blev strammet op. Som det kører nu, har de småbøder slet ingen effekt. Alt skal bare være billigt og hurtigt. Det er en farlig cocktail, tilføjer Morten Søborg.

Bodil Jørgensen kæmper fortsat med sin genoptræning, og har ikke energi til at kommentere sagen, skriver Ekstra Bladet.

Derfor taler ægtemanden på hendes vegne, når han fortæller, at Bodil formentlig når frem til at have en mén-grad på ti procent efter ulykken, og det vil så give hende en erstatning på 80.000 kroner plus tabt arbejdsfortjeneste.

- Det er helt absurd for al den smerte og angst, mener Morten Søborg.

Læs mere om: