7. jan. 2018
Af af John Lautrup

Claes Bang inden Golden Globe: Jeg vælter i tilbud

Claes Bang.
Claes Bang.
Foto: AOP
Claes Bang vælter sig allerede i internationale filmtilbud, inden han søndag deltager i Golden Globe-prisfesten i Los Angeles. Hans prisbelønnede hovedrolle i "The Square" betyder, at han i år sandsynligvis kommer til at spille med i fire-fem udenlandske film.

Claes Bang er i New York, hvor det søndag den 7. januar ved en stor fest bliver afgjort, om den internationale succes "The Square" får en Golden Globe,

Claes Bang har hovedrollen, og den succes har gjort ham meget eftertragtet internationalt.

Har meget travlt

"The Square" har været et internationalt mega-gennembrud for den danske skuespiller. Han har travlt som aldrig før og indspiller lige nu i Berlin "The Girl in the Spider's Web", der er efterfølgeren til "The Girl with the Dragon Tattoo" - den amerikanske indspilling af Stieg Larssons romanforlæg "Mænd der hader kvinder". Han er filmens skurk.

Men vi kommer til at høre meget mere til Claes Bang i det kommende år.

Vælter i tilbud

- Jeg går lige nu og venter på tilsagn om fire-fem internationale film og har skrevet under på én. Det handler om tre hovedroller og to gode biroller. Helt fantastiske tilbud alle sammen. Rent planlægningsmæssigt er det selvfølgelig sindssygt i øjeblikket, men jeg kan nu godt holde begge ben på jorden, siger Claes Bang, som ikke tør spå om, hvorvidt en eventuel Golden Globe-sejr til "The Square" vil booste hans markedsværdi yderligere.

Mange penge involveret

- Dét, der er sket i og med at "The Square" vandt i Cannes, er, at mange i branchen har set filmen. Og dermed har de også set mig, som de ellers ikke ville have fået øje på. Men nu har de set, at jeg kan løfte en stor hovedrolle gennem en hel film. Dertil kommer, at jeg har en rigtig god spillealder. Jeg kan spille karakterer, der aldersmæssigt spænder fra slutningen af 30'erne til starten af 50'erne. Det gør mig ret anvendelig. Men om den effekt bliver større af en Golden Globe-gevinst eller en Oscar, som filmen måske også bliver nomineret til, kan jeg ikke vide, siger Claes Bang og røber, at effekten såmænd allerede er voldsom.

- Jeg modtager i øjeblikket to-tre manuskripter om ugen, og nogle er ikke bare manuskripter, men konkrete tilbud med rigtig mange penge i røven, fortæller han.

Claes Bang skal sammen med filminstruktør Ruben Östlund og filmens producent repræsentere "The Square" ved søndagens prisuddeling i USA.

Læs mere om: