Torsdag, 23. februar 2023 — af Laura Dalgård Hansen

Clara Rosager spiller hovedrollen i ny Bille August film: Her har du set hende før

Clara Rosager og Esben Smed i "Kysset". 
Clara Rosager og Esben Smed i "Kysset". 
Foto: Rolf Konow
Clara Rosager spiller med i den biografaktuelle film "Kysset", og selv om bare er 26 år, har hun arbejdet som skuespiller i mange år.

Bille August, 74, er aktuel med en helt ny spillefilm, og ligesom det var tilfældet med ”Lykke-Per”, har han igen arbejdet sammen med Esben Smed, der spiller hovedrollen som officeren Anton Abildgaard.

”Kysset” er en historisk kærlighedsfortælling, og som baronens datter Edith kan man se Clara Rosager.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hun bliver budt om til dans af officeren, der er uvidende om, at hun er lam i benene. På grund af sin dårlige samvittighed beholder han kontakten til hende, og det fører til, at den unge Edith bliver hovedkulds forelsket i officeren.

Clara Rosager er en af Danmarks unge skuespiltalenter, og selv om hun kun er 26 år, har hun allerede været i faget i mange år.

Tilbage i 2016 brød hun igennem med ungdomsfilmen ”En-to-tre-nu!”, og siden har man kunnet opleve hende i film som ”Journal 64” og ”Før frosten”. Senest har Clara Rosager desuden været aktuel i Viaplay-serien ”Den som dræber”.

Også på Netflix har man kunnet opleve den danske skuespiller, der både har medvirket i serierne ”The Rain” og ”1899”.

Hun har derudover også arbejdet som model i flere år, men nu er det skuespillet, hun satser på, og den kommende tid kan man altså opleve hende som den unge Edith, der sidder i kørestol i ”Kysset”.

For at forberede sig til rollen, har hun talt med en kvinde, der er lam i benene.

Clara Rosager og Esben Smed i "Kysset".
Foto: Rolf Konow

- Det var enormt vigtigt for mig at kunne sætte mig så meget ind i det som muligt, for jeg er ikke lam. Jeg måtte snakke med én, som både følelsesmæssigt kunne sætte mig ind i tingene, og også hvordan jeg gør det teknisk rigtigt. Når man skal op fra en stol, hvordan gør man det? Det følelsesmæssige i det var enormt vigtigt for mig. Hun var en stor hjælp til at kunne sige, at det værste hun vidste, var, når folk havde ondt af hende. For hvem er vi til at dømme andre mennesker, vi ikke aner noget om, fortalte Clara Rosager, da hun forleden var med i ”Go’ Morgen Danmark”.

Man kan se ”Kysset” i biografer landet over fra 23. februar.

Clara Rosager til gallapremiere med Lars Mikkelsen, Bille August, Esben Smed og David Dencik. 
Foto: Hanne Juul

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden