Torsdag, 4. august 2022 - af Ulrik Ulriksen

Bille August og filmholdet har haft dronning Margrethe på besøg: Det er meget hyggeligt!

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul
Filminstruktøren Bille August er snart færdig med optagelserne til en helt ny film. Dronning Margrethe har af og til været på besøg, når instruktør og skuespillere har været i aktion i forbindelse med arbejdet med det nye værk..

Bille August og hans søn Adam hyggede sig på en skøn aften ved Charlottenlund Strand med en tur i Zirkus Nemo.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Før Bille August gik indenfor i teltet for at opleve Søren Østergaard i aktion, fortalte han BILLED-BLADETs udsendte og den øvrige presse om sit arbejde med en helt ny film.

Bille August samarbejder med dronning Margrethe

Bille August instruerer en ny Netflix-film, der bygger på en af Karen Blixens noveller, “Ehrengard”, og dronning Margrethe står bag scenografien.

- Vi har en uges optagelser tilbage. Det bliver godt, sagde Bille August og svarede så på et spørgsmål om, hvorvidt dronning Margrethe har besøgt instruktøren og filmholdet under optagelserne.

Hyggeligt med royalt besøg

- Dronningen kommer af og til. Det er meget hyggeligt. Hun går meget op i kostumer. Det er jo en del af hendes virke. Og også dekupagerne, som er en del af hele scenografien. Det er sjovt, og det er godt, og vi glæder os til, at det bliver færdigt til næste år, sagde Bille August ved ankomsten til Zirkus Nemo.

Adam August og Bille August
Adam August og Bille August

Dronning Margrethe har allerede for et år siden i en pressemeddelelse fra Netflix udtalt sig om samarbejdet med Bille August.

Majestæten er glad

- Jeg er utrolig glad for at være en del af dette projekt. Karen Blixens historier har altid fascineret mig med deres æstetiske fortællinger, deres fantasi og deres, for mig, billedfremkaldende verdener, siger dronningen i pressemeddelelsen og fortsætter.

- Jeg har forsøgt at fortolke Blixens fantastiske univers i udviklingen af dekupagerne og kostumerne, og jeg glæder mig til at se fortællingen om Ehrengard komme til live i filmen, siger Majestæten om filmen, der ifølge planen får premiere globalt på Netflix i løbet af 2023.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden