Onsdag, 13. januar 2021 — af Majken Munk

Dansk film og tv hædres: De kan vinde statuetter

Thomas Vinterberg og Mads Mikkelsen
Thomas Vinterberg og Mads Mikkelsen
Foto: Martin Høien
Ved Robert-prisen skal dansk film og tv hædres. Biografhittene "Druk" og "Retfærdighedens ryttere" har flest film-nomineringer, mens serier som "Ulven kommer" og "Julefeber" topper tv-kategorierne.

I starten af februar skal dansk tv og film hædres ved Robert-prisen.

På listen over nominerede er mange dygtige mennesker, mens flere titler går igen. Særligt er filmene "Druk" og "Retfærdighedens ryttere" godt repræsenteret.

Blandt de mest nominerede tv-serier er "Efterforskningen" og "Sygeplejeskolen".

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Går igen

Når blikket glider ned over de mange prominente navne, der er nomineret til en Robert, er der kategorier, der stikker ud.

For i kampen om at vinde 'Årets mandlige hovedrolle' i en film er Mads Mikkelsen nævnt hele to gang. Han er nomineret for sin rolle i "Druk" og "Retfærdighedens ryttere".

I kategorien 'Årets kvindelige birolle' sker det igen. Her er det Sidse Babett Knudsen, der er nomineret to gange, både for sin rolle i "Undtagelsen" samt rollen i "Kød og blod".

Som 'Årets kvindelige hovedrolle' i en spillefilm kan Trine Dyrholm endnu engang slå sin egen rekord for flest Robert-statuetter ved at vinde for sin hovedrolle som Erna i "Erna i krig".

Hæder til Julefeber

En af de serier danskerne kunne følge med i var julekalenderen "Julefeber". Den er nomineret til 'Årets korte tv-serie', ligesom Bodil Jørgensen, der spiller mormor i julekalenderen, er nomineret til 'Årets kvindelige birolle - tv-serie'.

Peter Frödin og Joachim Fjelstrup er også nomineret for deres roller i kategorien som 'Årets mandlige birolle" i en tv-serie. Men der er skarp konkurrence, for de to "Julefeber"-stjerne må konkurrere mod Jens Jørn Spottag, "Sygeplejeskolen", Pilou Asbæk, "Efterforskningen", og Peter Plaugborg, "Ulven kommer".

Flest nomineringer

"Retfærdighedens ryttere" har suverænt flest nomineringer med 15 i alt. Lige i hælene på den kommer "Druk" med 11 nomineringer, mens også "En helt almindelig familie" er i top tre med ni nomineringer.

Flest nomineringer til tv-serier råder DR-dramaet "Ulven kommer" over med fem nomineringer. "Efterforskningen" og "Julefeber" er lige bagefter med fire nomineringer. Mens "Sygeplejeskolen" er nomineret tre gange.

Se alle de nomineret ved årets Robert her.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden