Søndag, 27. december 2020 - af Ulrik Ulriksen

Derfor var Mads Mikkelsen bange før filmoptagelse

Mads Mikkelsen.
Mads Mikkelsen.
Foto: Martin Høien
Før den store finalescene i succesfilmen ”Druk” skulle optages, var skuespiller Mads Mikkelsen og instruktør Thomas Vinterberg en smule uenige. Alt endte dog godt.

Årets bedste europæiske film er ifølge European Film Awards det danske mesterværk "Druk" skabt af instruktør Thomas Vinterberg og med Mads Mikkelsen i hovedrollen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Mads Mikkelsen var i tvivl

Undervejs i arbejdet med filmen var Mads Mikkelsen og Vinterberg en smule uenige om en vigtig detalje i filmens slutscene, hvor Mads Mikkelsens karakter, gymnasielæreren Martin, danser til en studenterfest.

- Jeg havde meget store diskussioner om, at jeg jo syntes, man skulle løfte det, så det var en tåget drøm, en alkoholtågerus, hvor han så sig selv danse. Men Thomas sagde, at han ville have en mand, der var stolt til sidst, siger Mads Mikkelsen ifølge B.T. til Ritzau og fortsætter.

Var bange

- Jeg var bange for, at det kunne blive lidt prætentiøst, men jeg må bare sige, at Thomas havde 100 procent ret, og jeg tog 100 procent fejl, kommer det fra Mikkelsen.

Dansede sig til pris

Mikkelsens præstation på dansegulvet og i de øvrige scener i filmen sikrede ham prisen i kategorien Bedste Europæiske Skuespiller ved European Film Awards.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden