Søndag, 3. april 2022 - af Majken Munk

Det vidste du (måske) ikke om Den eneste ene

Sidse Babett Knudsen og Niels Olsen i "Den eneste ene".
Sidse Babett Knudsen og Niels Olsen i "Den eneste ene".
Foto: TV 2 DANMARK ©
Med mere end 20 år på bagen er Susanne Biers "Den eneste ene" stadig et gensyn værd.

'Bare ærgerligt Sonnyboy' leder de fleste hen på den romantiske komedie "Den eneste ene". 

I april 2019 kunne "Den eneste ene" fejre 20 års jubilæum, men på trods af at det er længe siden, at filmen fik premiere, så holder den stadig. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Romantisk køkkenfilm

I hovedrollen som Sus, der har problemer med kærlighedslivet, ses Sidse Babett Knudsen. Hun er gift med italieneren Andrea, som hun kalder Sonny, og han ønsker sig inderligt et barn. Det er ikke lige noget for Sus. Da hun endelig skifter mening, opdager hun noget om sin italienske mand, der ændrer alt. 

'Bare ærgerligt Sonnyboy' siger Sus til Sonny i "Den eneste ene". 
Foto: TV 2 DANMARK ©

Niels Olsen spiller den anden hovedrolle som køkkenmontøren Niller. Han har også lidt problemer på hjemmefronten, for han og hustruen Lizzie har besluttet sig for at ville adoptere. Men en tragedie får deres families liv til at ændre sig. 

Da Sus skal have installeret nyt køkken, mødes hun med Niller, og sød musik opstår. 

Blev råbt efter

Alt dette vidste du nok om den ikoniske film, men det kan være, at der en masse, du ikke kender til. 

Susanne Bier, der er instruktør på filmen, har fortalt, at gennembruddet "Den eneste ene" står hendes hjerte meget nært. 

- Den eneste ene har betydet helt vildt meget for mig. Dels var den jo en kæmpe succes, og dels var det simpelthen glæden ved at lave noget, som mange mennesker holdt af. Jeg husker for eksempel at gå forbi en skolegård, hvor en hel masse unger råbte 'Bare ærgerligt, Sonnyboy' efter mig, har hun fortalt til DR

Kim Fupz Aakeson, der har skrevet manuskriptet, har siden skrevet over 100 børnebøger. Måske kender du bøgerne om drengen Vitello, dem har Kim Fupz Aakeson skrevet. 

Kunder i butikken

Sidse Babett Knudsen vandt både en Robert-statuette og en Bodil-statuette for rollen som Sus. Ifølge Sidse Babett Knudsen selv vil rollen som Sus altid være en stor del af hendes liv. 

Vanessa Gouri, som spiller adoptivdatteren Mgala i "Den eneste ene", har til TV 2 fortalt, at det faktisk var meningen, at hun skulle have haft flere replikker end 'Fuck', men fordi hun var et stille barn, sagde hun ikke mere end det. 

HTH-køkkener blev populært efter "Den eneste ene".
Foto: TV 2 DANMARK ©

Køkkenfirmaet HTH oplevede stor succes efter "Den eneste ene". Filmen var nemlig med til at skaffe flere kunder. Firmaet blev ofte nævnt, fordi Niller var køkkenmontør hos HTH. 

Søndag den 3. april kan "Den eneste ene" genses, når den bliver sendt på TV 2 klokken 16.05. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden