8. jan. 2018
Af Juliane Olsen

Efterligner dronning Margrethe: Nikolaj Coster-Waldau på mærkerne

Nikolaj Coster-Waldau
Nikolaj Coster-Waldau
Foto: All Over
Ligesom dronning Margrethe får den danske stjerneskuespiller Nikolaj Coster-Waldau snart æren af at komme på sit helt eget frimærke... i England.

Dronning Margrethe har været der i mange år og før hende andre kongelige, blandt andet hendes mor og far, kong Frederik IX og dronning Ingrid.

Og nu følger den danske stjerneskuespiller Nikolaj Coster-Waldau i deres fodspor. Den 47-årige skuespiller, der har haft kæmpe succes med sin rolle som Jamie Lannister i TV-serien ”Game of Thrones”, får nemlig snart sit helt eget frimærke.

Det er den britiske postvirksomhed Royal Mail, der lancerer frimærkerne, som bliver frigivet i slutningen af januar ifølge The Telegraph.

Der er tale om 15 forskellige slags frimærker, hvor også ”Game of Thrones”-karaktererne Jon Snow og Daenerys Targaryen vil være imellem.

Game of Thrones bliver hyldet

Frimærkerne er en hyldest til de mange britiske kræfter, der er med til at skabe TV-serien, og det er ikke første gang, Royal Mail har taget udgangspunkt i populærkulturen.

Da postselskabet i 2015 fejrede sit 50-års jubilæum med en særudgave af frimærker var der både ”Star Wars” og ”Harry Potter”-tema.

Faktisk blev der lanceret 2663 forskellige design, der skulle fejre jubilæet for den britiske udgave af Postdanmark.

https://imgix.billedbladet.dk/16.2.74692164.jpg
Kong Frederik IX og dronning Ingrid afbildet på frimærke i anledning af deres sølvbryllup i 1960.
Foto: All Over

Nikolaj Coster-Waldau var på magasinforside

Frimærkerne med Nikolaj Coster-Waldau, der spiller rollen som Jaime Lannister i TV-serien, kan allerede nu forudbestilles.

I sommeren 2017 kom den danske skuespiller desuden på forsiden af det amerikanske Time Magazine.

Det skete sammen med en række af hans amerikanske kolleger fra TV-serien ”Game of Thrones”.

Læs mere om: