25. feb. 2015
Af John Lautrup

Erik Clausen: Bevar dit barnesind

Erik Clausen
Erik Clausen
Foto: Martin Høien
Erik Clausen er aktuel med sin nye film "Mennesker bliver spist", hvor han spiller dement. Selv prøver han at undgå sygdommen ved at bruge sin fantasi.

Filmmager og multikunstner Erik Clausen er blevet næsten 73 år (fødselsdag lørdag 7. marts) uden at skrue synderligt ned for blusset. Han har ikke fældet nogen alderdom over sit liv, insisterer stadig på at bruge det fuldt ud og har premiere på sin nye film "Mennsker bliver spist" i denne uge. Men han ved også godt, hvor det bærer hen, fortæller han i et stort interview i BILLED BLADET.

- Jeg erkender fuldstændig, at min fremtid er meget kortere end min fortid. Men det kan jo ikke nytte noget.., man skal passe på at falde i den fælde at sige, at jeg er gammel. Det påvirker ens underbevidsthed. Pludselig bevæger du dig på en anden måde. Pludselig skifter indholdet af din tilværelse. Pludselig er det ugens tilbud i Brugsen, du går efter. Pludselig køber du en lille taske på hjul, så du ikke behøver slæbe.

- Altså man må gerne iscenesætte sin egen illusion. Jeg må gerne leve i en illusion om, at jeg kan det hele. At jeg for eksempel kan spille en eller anden elskerrolle på film. Så skal jeg jo bare lave det, så den kvindelige hovedrolle også er lidt ældre, siger Erik Clausen, der på rørende vis spiller dement i "Mennesker bliver spist".

LÆS OGSÅ: Erik Clausen inviterer Nik og Jay i biografen

Man kan hypnotisere sig selv

- Man må gerne bevare noget barnesind. Det kan man godt hypnotisere sig selv til. Med den her oppe kan du jo i rimelig grad selv vælge, hvad du tænker på.., ikke. Men det kan jo godt være en kamp at tænke positivt, tilføjer han og peger på sit krøllede hoved.

Et lyst sind har hjulpet Erik Clausen gennem en succesrig tilværelse. Han synes ikke desto mindre, at livet er hårdt. Meget hårdt.

Læs hele interviewet i det nye nummer af BILLED BLADET, der udkommer torsdag.

Læs mere om: