Torsdag, 23. februar 2023 — af Laura Dalgård Hansen

Esben Smeds vilde skuespillerkarriere: Fra kriminel til førsteelsker

Esben Smed
Esben Smed 
Foto: Mikael Rieck
Esben Smed fik sit folkelige gennembrud i "Bedrag" for syv år siden, og nu er han atter filmaktuel.

Det er kun syv år siden, at danskerne lærte Esben Smed at kende i rollen som den småkriminelle Nicky i første sæson af ”Bedrag”, og siden er det kun gået én vej for den 38-årige skuespiller, der blev uddannet på Statens Scenekunstskole i 2013.

Det folkelige gennembrud kom med ”Bedrag”, men siden dengang har han haft masser af andre store roller på både film og tv.

Esben Smed i "Bedrag"
Foto: DR

Torsdag er der premiere på endnu en film med Esben Smed i hovedrollen, nemlig Bille Augusts ”Kysset”, hvor han spiller den noble Anton Abildgaard, der er ved at blive officer. Til et bal inviterer han den unge, smukke Edith op til dans uden at vide, at hun er lam. Han bliver ramt af skyldfølelse og tilbringer derfor en masse tid med hende.

Esben Smed spiller over for blandt andre Rosalinde Mynster i "Kysset". 
Foto: Rolf Konow

Det er ikke første gang, at Esben Smed arbejder sammen med Bille August, for han spillede også hovedrollen i hans film og tv-serie ”Lykke-Per” fra 2018.

Esben Smed i "Lykke-Per". 
Foto: TV 2

Esben Smed gjorde sig også bemærket i filmatiseringen af Puk Damsgårds bog ”Ser du månen, Daniel”, hvor han spiller den danske fotograf Daniel Rye, der bliver taget som gidsel. Esben Smed vandt en Robert for rollen i 2020.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Derudover har man kunnet opleve Esben Smed i rollen som John ”Faxe” Jensen i ”Sommeren 92”, og i 2022 spillede han med i Anders W. Berthelsens ”Lykkelige Omstændigheder”.

Til foråret er den populære Esben Smed atter aktuel, for her spiller han hovedrollen i ”Agent”. Det er Nikolaj Lie Kaas, der står bag den nye TV 2-serie, der handler om agenten Joe, som arbejder for kunstnere i underholdningsbranchen.

Nikolaj Lie Kaas og Esben Smed
Foto: TV 2

Det er i år 20 år siden, at Esben Smed fik filmdebut, for tilbage i 2003, da han stadig var teenager, var han med i filmen ”2 ryk og en aflevering”, hvor han spillede sammen med blandt andre Jacob Oliver Krarup, Marie Bach Hansen og Cyron Melville.

Esben Smed sammen med holdet fra "Tre ryk og en aflevering" i 2003. 
Foto: Claus Poulsen

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden