12. nov. 2015
Af af Casper Nielsen

Ghita Nørby hyldet for pragtpræstation

Ghita Nørby
Ghita Nørby
Foto: Martin Høien
Ghita Nørby fik hele salen i Imperial til at rejse sig og give en stående applaus, da hun i aftes blev kaldt på scenen efter premieren på filmen ”Nøgle hus spejl”.

Ghita Nørby kan notere sig for endnu en pragtpræstation.

Det mente en fyldt biografsal i Imperial, København, i aftes, og det understregede hendes instruktør Michael Noer, da han kaldte den danske diva på scenen efter premieren på ”Nøgle hus spejl”.

Filmen fik næsten et minuts spontane klapsalver, mens rulleteksterne kørte, og da Ghita Nørby – med Sven Skipper under armen – blev fulgt op til scenen rejste publikum sig op, og lod bifaldet brage.

Smid manus væk

Instruktør Michael Noer sagde, at han under optagelserne af det rørende drama, der foregår på et plejehjem, havde taget ved lære af Ghita Nørbys råd, når en scene skulle leve:

”Lyt til kroppen, lyt til hjertet, smid manus af h … til, og lad det ske …”

Ghita Nørby spiller i filmen en ældre dame, der efter et langt livs ægteskab må på plejehjem, fordi hendes mand rammes af en hjerneblødning.

Hun passer ham troligt, men da en livsglad, svensk herre - kaldet 'Piloten' - flytter ind på naboværelset, falder hun pladask for hans charme.

Piloten spilles af svenske Sven Wollter, og også han var til stede og kunne nyde publikums modtagelse af hans rørende samspil med Ghita Nørby.

Læs mere om: