Onsdag, 28. september 2022

Godt nyt: Ulf Pilgaard vender tilbage til ikonisk og væmmelig skurkerolle

Ulf Pilgaard.

Ulf Pilgaard.

Arkivfoto: Ritzau Scanpix
Ulf Pilgaard forskrækkede hundredtusindvis af biografgængere i 1994 med en væmmelig rolle. Nu indtager han den igen.

I 1994 indspillede Ole Bornedal gyseren "Nattevagten", der blev en bragende succes med fyldte biografsale, flotte anmeldelser og prisregn ved både Bodil- og Robert-festerne.

Hovedrollen Martin blev spillet af Nikolaj Coster-Waldau, der fik sit helt store gennembrud med filmen, mens rollen som bedstevennen Jens gjorde Kim Bodnia til et stort navn.

Ulf Pilgaard var allerede et stort navn i dansk showbusiness, da han sagde ja til at spille kommissær Wörmer i filmen, men de mange tusinder af biografgængere blev både forskrækkede og forfærdede, da det viste sig, at 'den pæne mand', som de kendte fra revyscenen og den humoristiske side, faktisk var den koldblodige og modbydelige skurk.

Sjældent har en skurk været så uhyggelig som Ulf Pilgaards Wörmer. Særligt en scene, hvor han koldblodigt dolker en kvinde, mens der spiller en børnesang i baggrunden, er rædselsvækkende.

Og nu genoptager Ulf Pilgaard rollen som Wörmer i opfølgeren "Nattevagten – Dæmoner går i arv", hvor Martins datter, Emma, er hovedpersonen.

Det, der skete i kælderen på Retsmedicinsk Institut for knap 30 år siden er aldrig blevet glemt, og det er ikke tilfældigt, at Emma har taget jobbet som nattevagt samme sted. Hendes mor Kalinka kom sig aldrig over oplevelsen og begik selvmord da Emma var lille, og hendes far Martin lever i dag som en skygge af sig selv, skriver Nordisk Film Production, der står bag filmen, om handlingen og fortsætter:

Elefanten i rummet er den fortrængte fortælling om, hvordan den psykopatiske seriemorder Kommissær Wörmer næsten dræbte Emmas forældre, som kun i allersidste øjeblik blev reddet af vennen Jens. Siden dengang har de alle været hjemsøgte af erindringen om den nat – og i fortielsen er Emma vokset op og har arvet forældrenes traume.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Emma beslutter sig for at udrede, hvad der egentlig skete dengang med Wörmer og får iværksat et uautoriseret møde med ham i hans isolationscelle. Men oplevelsen trækker den dømte kommissær ud af sin koma og sætter en kæde af skæbnesvangre begivenheder i gang. Nu starter et blodigt hævntogt mod alle dem, som i sin tid beseglede Wörmers skæbne …

Med på rollelisten er også Nikolaj Coster-Waldau og Kim Bodnia, der vender tilbage til rollerne som Martin og Jens, mens navne som Paprika Steen og Sonja Richter slutter sig til castet, der også tæller instruktørens datter, Fanny Bornedal, i rollen som Emma.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden